Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Hazai földben termesztett növények
Képet küldünk, mielőtt kiszállítjuk
Segítünk a nyugdíjasoknak is!

'Clery' eper palánta

890 Ft
Kiszerelés
Konténeres
Menny.:db

Válassza a 'Clery' eper palántát, ha bőséges termést biztosító, illatos, lédús, zamatos epret szeretne.

Konténeres szamóca (eper) palántáim egész évben rendelhetőek.

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A 'Clery' eper palánta főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Clery’ szamóca egy korai érésű, magas terméshozamú szamóca fajta. Levelei összetettek, fűrészes szélűek, középzöldek.

A termés kifejezetten nagy, kárminpiros színű, fénylő, kúp alakú, kissé kihegyesedő, kifejezetten tetszetős és édes ízű, zamatos, magas cukortartalommal, amely magas gyümölcsminőségével hívta fel magára a figyelmet.

Húskeménysége közepes, egységes termésméret jellemzi, az érésidő végére sem aprózódik el a gyümölcsök nagysága. Jól porzódó fajta, sok pollent termel, ezért kiváló a termékenyülése.

Virágai a levelekkel egy magasságban helyezkednek el. Alkalmas friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra egyaránt. 

Talajigény: Normál kerti talajra is telepíthető, de ideális számára a laza szerkezetű, enyhén savas kémhatású, tápanyagban gazdag talaj, mely kiszáradásra nem hajlamos.

Fény- és hőigény: Az egyszer, illetve folytontermő fajták fényigényesek, árnyékolásukat érdemes kerülni.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de száraz időszakokban rendszeres öntözést igényel, e nélkül hozama jelentősen csökkenhet.

Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük.

Gondozás: Az eper gondozása egyszerű feladat, ha a telepítést körültekintően végezzük. Ez kétféleképpen történhet, talajtakaró geotextil vagy szalma takarás alkalmazásával vagy ezek nélkül.

A telepítés esetében töveket 30-40 centiméteres tőtávra és ugyanennyi sortávra ültessük. A telepítés előtt érett komposztot vagy trágyát juttassunk ki a talajba, így megalapozva a gyors fejlődést és a bő termést.

A beállt állományban az elhalt leveleket távolítsuk el, valamint száraz időszakokban öntözzük. Mivel indáival terjed, ha nem szeretnénk, hogy kertünkben egyeduralkodó legyen, így ritkítsuk az állományt.

Kártevők, betegségek: Feltűnő gombás betegsége a szürkepenész (Botrytis), mely során a bogyók indulnak rothadásnak.

A levélbetegségei a lisztharmat, a mikoszferellás, diplokarponos és cítiás levélfoltosság. Gyökérbetegségei a fitoftora, verticilliumos hervadás és fuzárium.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Sor- és tőtávolság: 30 x 40 cm
Termésérés: Május-Július
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, konyhai feldolgozás

 

Védett tartalom

Paraméterek

Érési idő: korai
Kiszerelés Konténeres

Videók