Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Iszalag ültetés egyszerűen

2017. 04. 23. 22:26:00

A Clematis, más nevén az iszalag igen fajtagazdag futónövény, vagyis Ön számtalan színváltozatban megvásárolhatja, ám az iszalag ültetése mindig hasonló, legyen szó bármelyik változatról! Amennyiben Ön még kezdő kertbarát, vagy most honosítaná meg kertjében először az iszalagot, olvassa el az alábbi ültetési útmutatót!

 

Iszalag (Clematis) fajták hatalmas választékát találja kertészetemben!

IDE KATTINTVA máris leadhatja rendelését!

 

Az iszalag ültetése lépésről-lépésre:

Támaszték készítése:

A Clematis akár 3-4 méter magasra is képes felkapaszkodni, amennyiben készít számára támaszt. Mivel ez a lombhullató kapaszkodó növény nem rendelkezik tapadókorongokkal, ezért mindenképpen kell számára támaszték. A házfal mellé is lehet állványt készíteni, ekkor acélhuzalból érdemes készíteni ezt a szerkezetet, mert az évek alatt egyre nehezebbé válik a szára miatt. Természetesen az egyéb, megszokott támasztékok is megfelelőek, így pergolára, rácsra, kerítésre, vagy akár kerti szaletlire is terelhető!

 

clematis vásárlás

 

Talajelőkészítés:

Az ültetési helynél figyelembe kell venni, hogy napos, félárnyékos helyre és tápanyagban dús földbe kell helyezni az iszalag töveket. A kiválasztott hely talaját ajánlott párszor ásóval átforgatni, és gyommentessé tenni. Az iszalag a laza, humuszos közeget kedveli, ha az Ön kertjének kötött a talaja, tőzeggel, komposzttal lazítsa!

Ültetőgödör kiásása

Általánosságban kétszer olyan mély és kétszer olyan széles ültetőgödröt szükséges előkészíteni a Clematisnak, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapja növényét!

Ültetés:

Mivel a Clematis fajták a tápanyagban dús földet kedvelik, ezért már az ültetés során célszerű ilyen földkeverékbe ültetni a töveket. Az iszalag könnyedén átkúszik a támaszték elemeire, amennyiben egy méterenként ülteti a töveket. Miután elhelyezte az ültető gödörbe a növényeket, már csak egy alapos beöntözés szükséges, amit rendszeresen, hetente meg kell ismételni, és sosem szabad hagyni, hogy teljesen kiszáradjon az iszalag talaja.

 

clematis iszalag ültetése

 

Amennyiben Ön is kedvet kapott valamely Clematis ültetéséhez, rendelje

meg kertészetemből ezt az izgalmas és változatos futónövényt!

Tartalomhoz tartozó címkék: clematis futónövény iszalag