Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Chionodoxa luciliae- Fehérszemű hófény

1.690 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 10 db/csomag
A hagyma körmérete: 5/6 cm
​Virágszín: kék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Chionodoxa luciliae- Fehérszemű hófény főbb jellemző

 

Jellemzői: A hófény Kis-Ázsiából származó hagymás évelőnk, mely fehér, kék, rózsaszín virágszínekben érhető el fajtától függően. Az alapfaj virágai kék színűek és fehér színnel díszítettek.

A levelei fűszerűek, keskenyek. A virágzáskor már megjelennek, de azt követően még növekednek. Apró termetű, 10-15 cm kifejlett magasság jellemzi és kora tavaszi, március-áprilisi virágzás.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A hófény egy bájos megjelenésű, apró, de mégis figyelemfelkeltő tavaszi hagymásunk, mely kisebb csoportokba ültetve érvényesül a legszebben. Vegyes kiültetésekben válasszunk mellé ’Large Yellow’ és ’Flower Record’ krókusz fajtákat, melyek színével látványos kontrasztot alkotnak.

Ezt a korán nyíló összeállítást bővítsük az áprilisban nyíló ’Minnow’ és ’Delibes’ nárciszokkal és a pasztelles lila ’Candy Prince’ szimpla virágú, korai tulipánnal.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Crocus ’Large Yellow’
Crocus ’Flower Record’
Narcissus ’Minnow’
Narcissus ’Delibes’
Tulipa ’Candy Prince’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 15-20 cm
Ültetési tőtáv: 5 cm
Ültetési mélység: 5-7 cm
Virágzási idő: Február - Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: sziklakert, virágszegély, balkonláda, tavaszi kert, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 10-30 cm (alacsony)
Virágszín: kék
Virágzási idő: március-április
Ültetési idő augusztus - november
Ültetési mélység 5-7 cm
Virágmagasság kertben 15-20 cm

Videók