Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Caryopteris clandonensis 'Sunshine' – Angol kékszakáll

3.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: káriopterisz klandonenzisz)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Gyönyörű, aranysárga lombja és ibolyakék virágai, megkapó látványt nyújtanak, ezért közkedvelt, ez a kis igényű cserje.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Caryopteris clandonensis 'Sunshine' – Angol kékszakáll főbb jellemzői:


Caryopteris clandonensis 'Sunshine', másik változata az angol kékszakállnak, egyedülálló megjelenésével emelkedik ki, ami leveleinek színéből adódik.
Kompakt, bokros növekedési formájú, elérheti a 60-90 cm magasságot és szélességet.
Kiemelkedő jellemzője a leveleinek színe. Levelei világos, aranysárga, zöldessárga színűek, amelyek kontrasztot alkotnak a kék virágokkal. Ez a színes levélzet teszi a 'Sunshine'-t különösen vonzóvá még akkor is, amikor nem virágzik.
Virágai hasonlóan látványosak, mint más Caryopteris fajtáké, jellemzően élénk ibolyakék színűek. A virágok kicsik, de tömött fürtökben nyílnak, amelyek vonzzák a beporzókat.
A késő nyár folyamán kezdi el virágzását, amely általában az ősz közepéig tart. Ez az időszak hozzájárul a kert színes és élénk megjelenéséhez ebben a szezonban.

Napos, meleg helyet kíván. Csak kisebb árnyékot visel el. Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat. Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja, de a pangó vizet nem kedveli. Mérsékelten szárazságtűrő.
Márciusban érdemes visszametszeni a talaj felszíne felett 10-25 cm-rel.

A Caryopteris clandonensis 'Sunshine', gyönyörű és könnyen karbantartható díszcserje, amely különösen alkalmas kertekben való felhasználásra, ahol a sötét ibolyakék virágok és a gyönyörű, aranysárga lombozat kiemeli a kert többi részét. Kiválóan társítható és sokféleképpen elhelyezhető dísze lehet a kertjének, telepíthető lejtőkre, részűkre, szoliterként, sövényként, vegyes évelőágyásokba, vagy akár cserépbe is.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-90 cm
Kifejlett szélesség: 50-80 cm
Ültetési tőtáv: 50 cm
Virágzási idő: Augusztus-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen