Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Carex pendula – Lecsüngő sás

1.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: káreksz pendula)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Nagy méretű sás, mely lecsüngő virágzatával, feltűnő növény, minden kertben.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Carex pendula – Lecsüngő sás főbb jellemzői:


A Carex pendula - lecsüngő sás, egy látványos és jellegzetes évelő növény a sásfélék (Cyperaceae) családjából. Ez a faj különösen népszerű a nagyobb mérete, jellegzetes növekedési formája és a dekoratív, lecsüngő virágzata miatt.
Nagyméretű sás, amely elérheti az 1-1,5 méteres magasságot is. A növény álló, erős szárú. Levelei hosszúak, szélesek, zöld színűek, és enyhén ívelt formájúak. 
A virágzat a növény egyik legfeltűnőbb jellemzője, hosszú, lecsüngő, zöldes-barna, barkaszerű virágfüzérek formájában jelenik meg, tavasszal és kora nyáron virágzik, virágzási ideje: május-június.

A részleges árnyékot és teljes napfényt egyaránt jól tűri. Talajban nem válogat, szereti a vízparti, nedves területeket. 

A 'Carex pendula' egy mutatós, viszonylag egyszerűen gondozható növény, amelynek lecsüngő virágzata és nagy mérete miatt, használható a kert magasabb struktúráinak kiemelésére, vagy  vízparti területek díszítésére, ahol a nedves talajviszonyok ideálisak számára.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 1-1,5 méter
Kifejlett szélessége: 1-1,5 méter
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes