Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Carex morrowii 'Irish Green' – Díszsás

1.490 Ft

(ejtsd: káreksz morróví)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Élénkzöld, dús, leomló lombjával díszítő, gyönyörű növény, mely méltán népszerű.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
1.490 Ft
14 cm átmérőjű
Menny.:
4.290 Ft
3 literes
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Carex morrowii 'Irish Green' – Díszsás főbb jellemzői:


A Carex morrowii 'Irish Green', egy díszsás fajta a Cyperaceae (sásfélék) családjában. Ez a változat különleges a zöld leveleinek élénk színe és egyszerű gondozhatósága miatt, népszerű.
Kertészeti elnevezése, ragyogó zöld színére utal.
Levelei 1-1,5 cm szélesek, bőrszerűek, de nem túl élesek, függőlegesek és enyhén hajlottak, mint például a liriope (gyepliliom) levelei és tiszta zöldek. A zöld savas talajban sötétebb, lúgos talajban világosabb. Mindössze 30-40 cm magasra nőnek, és áthatolhatatlanul sűrű csomókat alkotnak, amelyek lassan benőnek a talajtakaróba, anélkül, hogy invazívak lennének. A tavasz közepétől késő tavaszig esztétikailag jelentéktelen virágok jelennek meg a rövidebb száron.

Közepes fényigényű növény, a tűző napra történő telepítést kerülni kell.  Jó vízelvezetésű, közepes tápanyag ellátottságú talajt igényel. Rendszeres öntözést igénylő növény, talaját minden esetben óvjuk a kiszáradástól.

Az ’Irish Green’ bokros, leomló élénkzöld leveleivel díszítő évelő, mely méretéből és igényeiből adódóan kiváló szegélynövény, de jó választás nagyobb dézsák és konténerek beültetésére is, ehhez kombinálhatjuk egynyári és évelő növényekkel egyaránt.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 30-40 cm
Kifejlett szélessége: 30-40 cm
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes