Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Capsicum 'Salana' – TV paprika (sárga)

Ár:
1.290 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Capsicum 'Salana' – TV paprika (sárga) főbb jellemző

 

Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga.

Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony. Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. A ’Salana’  fajta egy blocky vagy lamuyo típusú paprika hibrid. A blocky típusú paprikát gyűjtőnéven kaliforniai paprikának nevezi. A fajta világos sárga bogyót nevel, mely világossárga színű teljes érésben.

Átlagsúlya 180-200 gramm között alakul, alakját tekintve pedig széles, a csúcsi részen kissé benyomott forma jellemzi. A héj vékony, a terméshús vastag, lédús és ízletes. Friss fogyasztásra és feldolgozásra is alkalmas, tölteni való paprikaként is használható.

Talajigény: Morzsalékos, csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyag utánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes rögtön pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Termésérés idején juttassunk ki plusz káliumot.

Gondozási, ápolási munkák: A paprika egy olyan növény, amelyet gyakran szemmel kell tartanunk. Fontos a folyamatos gyommentesen tartás, hiszen ezzel számos betegség és kártevő terjedését megakadályozhatjuk.

Az egyenletes tápanyagellátás is fontos, virágzáskor és termésérés idején megnő a növény káliumigénye, erre figyeljünk. A kiszáradást nem tolerálja, ezért naponta öntözzük, főként a nyári kánikula idején. Terebélyes bokrot nevel, ezért támrendszer mellett neveljük.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-80 cm
Ajánlott sortáv: 60 cm
Ajánlott tőtáv: 40 cm
Kiültetés ideje: A tavaszi fagyok elmúltával (május eleje-közepe)
Betakarítás: Nyár közepétől késő őszig
Termés: Világossárga színű, széles, vékony héjú

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!