Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Felhasználás: csípős
Jelleg: sütéshez-főzéshez
Termés mérete: normál
Termés színe: piros

Hasznos tanácsok videóban.

Capsicum 'Poblano' - Mexikói paprika

Ár:
1.190 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.090 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Capsicum 'Poblano' - Mexikói paprika főbb jellemző

 

Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.

Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. A ’Poblano’ fajta egy enyhén csípős chilli típusú paprika. Azért is nagyon közkedvelt, mert bár csípős, de igazán elviselhető módon.

Viszonylag nagy, magas bokrot nevel, a paprika pedig kúp alakú, széles vállú, hegyes végű. A nagysága 10-15 cm. Színe kezdetben sötétzöld, később pirossá érik. A konyhában számos módon felhasználható. Szedhető zöld és piros állapotban, ez ízlés kérdése.

Talajigény: kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Fényigényes.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-70 cm, terebélyes bokrot nevel. Neveléséhez támaszték szükséges. Magasabbra is nőhet, ha tápdús körülmények között neveljük.
Ajánlott sortáv: 70 cm
Ajánlott tőtáv: 60 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje)
Betakarítás: nyár közepétől késő őszig.
Termés: A termés közepes méretű (10-15 cm) haragoszöld, mint a csípős paprikák általában, majd később vörös színűre érik. Kúp alakú, enyhén csípős.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!