Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Capsicum – Kaliforniai paprika (zöld)

Ár:
1.090 Ft

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Capsicum – Kaliforniai paprika (zöld) főbb jellemző

 

Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.

Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. A piros kaliforniai paprika egyre népszerűbb paprikaféle, amely viszonylag könnyen nevelhető hazánkban. A termése nagy méretű, harang alakú, bordázott.

A terméshús kifejezetten vastag, húsos, lédús és roppanó. A héj közepesen vastag. Éretten is mélyzöld színű, fényes, dekoratív. Felhasználható friss fogyasztásra, saláták kiváló alapanyaga. Grillezésre, sütésre is alkalmas.

Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját. Kifejezetten jól tűri a környezeti stresszhatásokat.

Fényigény: Kifejezetten fényigényes. De jól bírja a félárnyékos körülményeket is, legalábbis a többi paprikafajtához képest. Természetesen a fényes nevelési hely az ideális. Kifejezetten jól tűri a környezeti stresszhatásokat.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük. Kifejezetten jól tűri a környezeti stresszhatásokat.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C. Kifejezetten jól tűri a környezeti stresszhatásokat.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.

Gondozási, ápolási munkák: A paprika egy olyan növény, amelyet gyakran szemmel kell tartanunk. Fontos a folyamatos gyommentesen tartás, hiszen ezzel számos betegség és kártevő terjedését megakadályozhatjuk.

Az egyenletes tápanyagellátás is fontos, virágzáskor és termésérés idején megnő a növény káliumigénye, erre figyeljünk. A kiszáradást nem tolerálja, ezért naponta öntözzük, főként a nyári kánikula idején.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket. A legtöbb betegségnek jól ellenáll.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 70-80 cm, támaszték szükséges a neveléshez.
Ajánlott sortáv: 60 cm
Ajánlott tőtáv: 50 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje)
Betakarítás: nyár közepétől késő őszig.
Termés: A termése nagy méretű, harang alakú, bordázott. A terméshús kifejezetten vastag, húsos, lédús és roppanó. A héj közepesen vastag. Éretten is mélyzöld színű, fényes, dekoratív.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!