Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Capsicum – Étkezési chili paprika

Ár:
2.290 Ft

Kiszerelés: 9-12 cm átmérőjű cserép
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.
Megyeri Szabolcs

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
2.090 Ft / db
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Capsicum – Étkezési chili paprika főbb jellemző

 

Jellemzők: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.

Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. Az Étkezési chili paprika egy igen csípős ízvilágú chilipaprika fajta. Viszonylag nagy méretű bokrot nevel, ezért ajánlott támaszrendszer mellett nevelni. Termése élénk piros színű, sima, fényes héjú, közepesen vastag termésfalú. Mérete 5-8 cm.

Felhasználható szószok, paprikakrémek készítéséhez.

Talajigény: kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját. Kifejezetten jól tűri a környezeti stresszhatásokat.

Fényigény: Kifejezetten fényigényes, de gyenge kúszó árnyékot elvisel. Kifejezetten jól tűri a környezeti stresszhatásokat.

Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük. Kifejezetten jól tűri a környezeti stresszhatásokat.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C. Kifejezetten jól tűri a környezeti stresszhatásokat.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.

Gondozási, ápolási munkák: A paprika egy olyan növény, amelyet gyakran szemmel kell tartanunk. Fontos a folyamatos gyommentesen tartás, hiszen ezzel számos betegség és kártevő terjedését megakadályozhatjuk.

Az egyenletes tápanyagellátás is fontos, virágzáskor és termésérés idején megnő a növény káliumigénye, erre figyeljünk. A kiszáradást nem tolerálja, ezért naponta öntözzük, főként a nyári kánikula idején.

Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket. A legtöbb betegségnek jól ellenáll.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-80 cm, támaszték szükséges a neveléshez.
Ajánlott sortáv: 50-60 cm
Ajánlott tőtáv: 50 cm
Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje)
Betakarítás: nyár közepétől késő őszig.
Termés: Termése élénk piros színű, sima, fényes héjú, közepesen vastag termésfalú. Mérete 5-8 cm. A termés válla kissé széles (3-4 cm), a termés kúp alakú, a terméscsúcs elkeskenyedő, tompa.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!