Hasznos tudnivalók
A Capsicum 'Csángó' F1 - Édes paprika főbb jellemző
  
 Jellemzés: A paprika a burgonyafélék (Solanaceae) családjába tartozó fontos zöldségnövényünk. Hazánkban az egyik legfontosabb zöldségféle, hiszen a magyar konyha egyik fő alapanyaga. Magas a C-vitamintartalma, a víztartalma, viszont a kalóriatartalma rendkívül alacsony.
 Javasolt végtagfájdalmak, fáradtság kezelésére. A ’Csángó' paprikafajta egy hungarikum paprikafajta, amelynek egyik fő pozitívuma, hogy rezisztens a dohánymozaik vírusfertőzésre. A termése viszonylag nagy, hosszúkás, húsa szedéséretten fehér, éretten pirossá válik. A termés íze lédús, ízletes. Kiváló szabadföldi fajta. A legkiválóbb tölteni való paprika.
 Talajigény: Kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.
 Fényigény: Kifejezetten fényigényes. De jól bírja a félárnyékos körülményeket is, legalábbis a többi paprikafajtához képest. Természetesen a fényes nevelési hely az ideális.
 Vízigény: Vízigénye viszonylag nagy, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük.
 Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet számára 22-26 °C.
 Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni. Ha túl sok nitrogént kap, lerúgja a virágokat, a termést. Fontos neki a kálium a termésérés idején.
 Betegségek, kártevők: Paprikaállományunkon megjelenhetnek az atkák, tripszek, levéltetvek. Kórokozók között fontos megemlítenünk a lisztharmatot és vírusos betegségeket. Ha az állományt gyommentesen tartjuk és odafigyelünk a nevelésére, akkor a betegségek, kártevők nagy része mellőzni fogja növényeinket.
 Fontos tudni:  
 Védett tartalom
	Kifejlett magasság: 50-60 cm
	Ajánlott sortáv: 60 cm
	Ajánlott tőtáv: 50 cm
	Kiültetés ideje: a tavaszi fagyok elmúltával (május eleje) 
	Betakarítás: nyár közepétől késő őszig.
	Termés: termései 10-15 cm, fehér, éretten piros. Alakja kúp alakú, hegyes végű. Húsa középvastag, ízletes, édes.
Paraméterek
| Felhasználás: | csemege | 
| Termés mérete: | normál | 
| Termés színe: | piros |