Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Campsis radicans 'Barackrózsaszín' - Trombitafolyondár (barackrózsaszín)

Ár:
3.290 Ft

(ejtsd: kampszisz rádikánsz)

Szállítási méret: évszaktól függően 60-80 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2018-12-21

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Ha a hátsó kertnél lévő házfalat szeretné dekoratívabbá varázsolni, hogy jobban a kert hangulatához illeszkedjen, akkor remek választás a Trombitafolyondár. Barackrózsaszín tölcsér alakú virágai júliustól, szeptemberig folyamatosan virágoznak. Virágai a hajtás végeken, fürtökben nyílnak. Akár 10-12 méter magasra is felkapaszkodhat, ezért ha olyan helyre ültetjük, ahol van lehetősége felfele terjeszkedni, akkor gyorsan benőheti a házfalat, pergolát vagy akár egy öreg fa törzsét is. Nem csak feltűnő színű virágai miatt szép, hanem nagy, sötétzöld, fogazott levelei is felhívják minden arrajáró figyelmét a kapaszkodó növényre.  A kert napos helyére ültetve a nyári és kora őszi időszakon át, folyamatos bontja virágait. Üde, tápdús, jó vízáteresztő talajban fejlődik a legjobban, és ilyen körülmények között hozza a legtöbb virágát. Betegségekre nem fogékony, azonban ha elhanyagolt a növény, vagy az ültetés során nem teljesítjük az igényeit, akkor a levéltetvek felbukkanhatnak a levelek fonáki oldalán.
 

A barackrózsaszín virágú Trombitafolyondár ültetéséhez azért ajánlom a Dolce Vital általános virágföld keveréket, mert ennek a kapaszkodó növénynek szüksége van a tápdús talajra. Ez a keverék a hosszan lebomló mikroelemeiknek köszönhetően folyamatosan biztosítja a növény számára a kellő mennyiségű tápanyagot. A rendszeres öntözést a közeg remek vízfelvevő- és vízmegtartó tulajdonsága segíti. 
 

Hasznos olvasnivalók:
 

A barackrózsaszín trombitafolyondár ültetése


A barackrózsaszín virágú trombitafolyondár gondozása


Miért nem virágzik a trombitafolyondárom?

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő