Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Campanula carpatica 'Alba' - Kárpáti harangvirág

1.490 Ft
Menny.:db

(ejtsd: kampanúla kárpátika)

Kiszerelés: 10,5 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Párnát képező, alacsony évelő, rengeteg, bájos hófehér virága hosszasan nyílik, kedves, mutatós kontrasztod ad a tiszta zöld és a fehér.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Campanula carpatica 'Alba' - Kárpáti harangvirág főbb jellemzői:

A Campanula carpatica 'Alba' - Kárpáti harangvirág, Alacsony párnát alkotó, világoszöld lombú, tömött megjelenésű évelő, melynek kifejlett magassága nem haladja meg a 20 cm-t.
Levelei sötétzöldek, hosszúkásak vagy ovális alakúak, és egyenletesen eloszlanak a növényen, ami dús, zöld alapot biztosít a virágoknak. 
Bőséges, tiszta fehér, harang alakú virágai, amelyek a kora nyártól a kora őszig virágoznak. A virágok látványos kontrasztot alkotnak a sötétzöld levelekkel. 

Közepes fényigényű növény, félárnyékba is telepíthető. Jó vízelvezetésű és tápanyag ellátottságú, enyhén meszes talaj ideális a számára.

A Campanula carpatica 'Alba' egy mutatós és könnyen gondozható évelő növény, amely a kerteket friss, fehér virágokkal tölti meg a nyári hónapokban. Kompakt mérete és hosszan tartó virágzása miatt kedvelt. 

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 15-20 cm
Kifejlett szélessége: 30-50 cm
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Alacsony