Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Calamagrostis x acutiflora 'England' – Nádtippan

2.490 Ft
Menny.:db

(ejtsd: kálámagrosztisz akutiflóra)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Jellegzetes, csíkozott levélmintázata és a nyári virágzata miatt különleges helyet foglal el a díszfüvek között.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Calamagrostis x acutiflora 'England' – Nádtippan főbb jellemzői:

A Calamagrostis x acutiflora 'England'- nádtippan, egy népszerű díszfű, amely a kertekben mutatós és könnyen gondozható.
Oszlopos növekedésű díszfű, amely akár 60-110 centiméteres magasságot is elérheti, beleértve a virágzatot is. Elegáns, függőleges megjelenése miatt sok kertben kedvelt választás.
Levelei csíkosak, a sötétzöld alapszín mellett krémsárga és világosabb zöld csíkok futnak végig a leveleken. Ez a mintázat jelentős dekoratív értéket kölcsönöz a növénynek, különösen, amikor a napfény megvilágítja a leveleket.

Nyáron hozza jellegzetes, hosszú, keskeny, rózsaszínes-lilás színű kalászait, amelyek a levelek fölé emelkednek. Aranybarnára fakulva télen is megmarad a virágzat.

Napos helyet kedvel, de jól alkalmazkodik a részleges árnyékhoz is. Jól vízelvezető, termékeny talajban fejlődik a legjobban.

A Calamagrostis x acutiflora 'England', látványos és könnyen gondozható dísznövény, amely elegáns textúrát és magasságot visz a kertbe. A jellegzetes levélmintázata és a nyári virágzata miatt különleges helyet foglal el a díszfüvek között.
 Gyakran használják évelőágyakban, szegélyek mentén, vagy mint szoliter növény. Különösen jól mutat vízparti területeken, vagy más magasabb díszfüvek és évelő növények társaságában.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 60-110 cm
Kifejlett szélessége: 0,6 méter
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes