Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Botanikai krókusz színkeverék nagy kiszerelés (100)

6.490 Ft

Csomagolt mennyiség: 100 db/tasak
A hagyma körmérete: 5/+ cm
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom
Termék címkék:
Crocus krókusz virághagyma

Hasznos tudnivalók

 

A Botanikai krókusz színkeverék nagy kiszerelés (100) főbb jellemző

 

Jellemzői: A krókuszok nem ismeretlen növények Európában, ugyanis több természetes élőhelyen is találkozhatunk ezekkel az apró, színes növényekkel. A színben és mintázatban változatos kertészeti változatok közös tulajdonsága, hogy leveleik keskenyek, szálasnak tetszőek, a kerti krókusz (Crocus vernus) levelei szélesebbek.

A virágok jellegzetes formával rendelkeznek, a szirmok kerekdedek. Ebben az összeállításban több botanikai krókusz fajta található, melynek virágai sárga, fehér, kék, halvány lila színekben díszítenek.

A sárga és kék virágú fajták külső szirmai csíkozottak, míg a fehér virágszínű fajta esetében kék árnyalatú széles sáv húzódik a külső szirmokon. Egy gumóból 2-3 virágot fejleszt. A virágai közepes méretűek, a porzók élénk, narancssárga színűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A krókuszok szőnyegszerű virágzásukkor nyújtják a legszebb látványt, nem hiába, hiszen a kerekded virágok számtalan színben tündökölnek. A botanikai krókusz összeállítás tökéletes választás azok számára, akik nagy felületet akarnak beültetni és már a telepítést követő tavaszt összefüggő virágszőnyeggel akarják indítani.

Mivel ebben az összeállításban többféle színvariáció is megtalálható érdemes még a sárgatorkú ’Tricolor’ krókuszt is elhelyezni. A krókuszokat virágzásban váltók közül telepítsünk barackszínű ’Gipsy Queen’ és sötét kék ’Blue Magic’ jácint fajtákat, valamint piros színű ’Hollandia’ szellőrózsát.

A visszafogottabb árnyalatok képviselőiként telepítsük az ’Orange Dreams’ nárcisz és tulipán duót.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Crocus sieberi ’Tricolor’
Hyacinthus ’Gipsy Queen’
Hyacinthus ’Blue Magic’
Anemone ’Hollandia’
Tulipa – Narcissus duo ’Orange Dreams’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 5-10 cm
Ültetési tőtáv: 5 cm
Ültetési mélység: 5-7 cm
Virágzási idő: Február - Március
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: sziklakert, virágszegély, balkonláda, tavaszi kert, vegyes virágágyak

 

Védett tartalom

Videók