Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Borostyánnal vagy anélkül kéri?

2016-11-08 15:32:00

 

Borostyán a kerítésen

 

Ezt a budapesti társasházi kerítésszakaszt nemrégiben fényképeztem le. Ilyenkor lehet learatni az előző évek szorgalmas munkájának gyümölcsét, a korábban telepített borostyán mára teljes szépségében ragyog! Az innovatív kertbarátok úgy döntöttek, hogy elegük van az unalmas vasrácsos kerítésből, és igazi élő fallá varázsolják azt pár év alatt.

A borostyán (Hedera) mellett döntöttek, ami az egyik leglassabban növő kúszó, kapaszkodó növényünk, viszont szinte az egyetlen amelyiknek télen is fennmaradnak a levelei. Azért teszem közzé most ezt a képet, hogy meghozzam a kedvet azoknak, akik szintén szeretnék eltakarni hasonló módon a kerítésüket.  

 

borostyán futónövény vásárlás Megyeri kertészet

 

A borostyán megjelenése egyszerre klasszikus és bohém, kiválóan alkalmas ódon, vagy kissé romos falak elfedésére, de burjánzó, természetközeli kertekben is nélkülözhetetlen, sőt, a borostyán akár fákra is terelhető!

Kertészetemben többféle borostyán változat közül választhat, az alapfaj mellett megtalálhatja az algériai tarkalevelű, vagy a fehér-tarka levelű változatokat is! Ajánlom önnek is a borostyánt, ha egy harmonikus megjelenésű, kiváló takaróképességű, a falakat jótékonyan elfedő futónövényt keres!

 

Kertészetemből többféle borostyán változatot is megrendelhet, ha IDE kattint!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok borostyán