Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Rácz Tibor: Rákos-patak szakértői szemmel - Rádióbeszélgetés

Megyeri Szabolcs Rácz Tiborral, a Fővárosi Csatornázási Művek Ár- és Belvízvédelmi Osztály vezetőjével beszélget a Rákos-patak helyzetéről, revitalizációjáról.

"Zuglói kertészként régóta álmodozom arról, hogy a Rákos-patak partjára ültessünk pár fűzfát. Melyek nagyon hamar megnőnének, és lombjukkal ráborulva romantikus hellyé varázsolnák a most sok helyen sivár, kopár patak partot. Az elmúlt 30 év agresszív és minden létező jó érzést nélkülöző társasház építkezési hulláma oda juttatta a 14. kerületet, hogy Pest rózsadombja ma már már sok helyen csak az emlékekben zöld. Minden esetben a terjeszkedések a zöld felület kárára történtek. Például Alsórákoson így aztán nagyon felértékelődik a Rákos patak partja. A megújul a Rákos-patak partja vágyálom Zuglóban egyidős a metró majd megáll a Bosnyák téren őstörténettel. A fűzfák ültetése viszont rendkívül alacsony költségvetésből, nagyon gyors és látványos eredményt hozna, olyan minőségi változást a sok helyen kietlen parton, hogy még esküvői fotózásokat is szerveznének oda:)

Utam így aztán a patak kezelőjéhez a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. -hez vezetett, ahol is egy annyira tanulságos beszélgetésre sikeresedett a fűzfa ültetési terv, hogy úgy gondoltam, ezt minden Rákos-patakot szeretőnek hallania kell." 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus