Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Miért nem mindegy, milyen virágföldet vásárol?

Mikor betér egy szaküzletbe vagy szétnéz egy kertészet kínálatában, láthatja, milyen sokféle típusú virágföld létezik. Ha azt gondolja, milyen sok felesleges tétel ez és mindössze marketing fogásról van szó annak érdekében, hogy minél többféle földet megvásároljanak az emberek, téved!

Ugyanis a virágföldek kapcsán szó sincs semmilyen reklámfogásról. Ezek egyetlen célja az, hogy kertje minden lakója tökéletesen érezze magát a birtokán. Én minden vásárlómnak azt tanácsolom, hogy az ültetéshez mindig használjanak minőségi, tápanyagban gazdag, a növények számára minden tekintetben kielégítő virágföldet.

Lássuk, milyen készletek állnak ehhez rendelkezésre!

Általános virágföld

Bár az elnevezése azt sugallja, hogy ez általánosan minden növényhez használható, ez nem feltétlenül igaz. Azt javaslom, ezt a típusú földet a kertben a sokszor nem ideális szerkezetű, típusú, vagy megfáradt talaj feljavítására használja! Ez ugyanis struktúrájával, tápanyag tartalmával biztosítja a növények kiegyensúlyozott növekedését.

Dolce Vital általános virágföld

A kertészkedés során mindig fontos, hogy valahogy a növényvédelmet minimalizálni tudjuk. Ennek az alapja az, hogy a növény mindig jó kondícióban legyen, függetlenül attól, milyen évszak van éppen. Ez alapozható meg az általános virágföld segítségével. Kiemelendő továbbá e föld vízmegtartó képessége is, amely azért fontos, mert míg egy kertészetben naponta többször jut vízhez a növény valamilyen módon, addig a saját kertünkbe ültetve ez már nem igazán jellemző.

A Dolce Vita általános virágföldet ide kattintva vásárolhatja meg.

Áfonya és magnóliafák földje

Ez a felhasználásra kész virágföld az alacsonyabb pH értéket kedvelő rhododendron, áfonya, azálea, hortenzia, és magnóliák legjobb barátja lesz. Kiváló gyökérképződést biztosít a megfelelően laza szerkezet által és megfelelő lesz a vízfelvétel is. Különösen laza, rostos szerkezetű. Ha szeretné, hogy virágai gyönyörűek és a kategóriába tartozó gyümölcsei ízletesek legyenek, akkor mindenképpen érdemes ezzel a fajta földdel kibélelni az ültetőgödröt, legyen szó konténerről vagy szabadföldi ültetésről.

Örökzöldeknek és cserjéknek

Ez a felhasználásra kész virágföld savas közeget kedvelő örökzöldek és cserjefélék részére lett kifejlesztve, amely biztosítja a kiváló gyökérképződést a megfelelően laza szerkezet által. Ebben pedig minden örökzöld és cserjeféle remekül érzi majd magát.

Sunin örökzöld és cserjeföld

Szóval ha megunta, hogy kipusztult valamelyik örökzöldje vagy nem fejlődik megfelelően a cserjéje, akkor nagyon ajánlom ennek a speciális földnek a használatát, hiszen a növény élete nagyrészt az ültetéskor dől el. Így bármilyen örökzöldet is ültet, az első vegetációs évben garantáltan mindene meglesz az adott növények, hála ennek a földkeveréknek.

Ide kattintva akár azonnal meg is rendelheti ezt a földkeveréket.

Savanyú virágföld muskátlik, balkonnövények számára

A savanyú virágföldet a speciális igényű, a savanyú közeget kedvelő növényekhez ajánlom, a muskátlibarátoknak pedig kötelező kellék a muskátliföld. A muskátlifélék mellett meghálálják a gondoskodást a balkonokon, teraszokon és téli kertekben tartott virágos dísznövények is. Alkalmas minden balkonnövény ültetéséhez, átültetéséhez, hála megnövelt tápanyagtartalom és vízmegtartó képesség. A kiegyensúlyozott földkeverék fekete és fehér tőzegből és még több műtrágyából áll.

A muskátlik számára ideális savanyú virágföld ide kattintva rendelhető meg.

Levéldísznövény és pálmaföld

Beltéri és kültéri növényekre egyaránt alkalmazható ez a típusú föld. Mi is átélhessük azt, hogy akár lakótelepi körülmények között is nevelhetők ezek a típusú növények, sőt, akár embernagyságú méretűre is megnőhetnek. Remek vízfelvételi képessége van, laza, rostos közeget biztosít a növénynek. Hiszen hála ennek a földkeveréknek, úgy érzik majd magukat a dísznövények és pálmák, mintha eredeti élőhelyükön lennének.

Ide kattintva megrendelhető ez a fajta földkeverék.

Citrusföld

Ideális mediterrán vagy trópusi növények ültetéséhez. Különösen fontos odafigyelni ezeknél a kertlakóknál, ugyanis ezek a növények csak bizonyos időközönként vannak a szabadban, a téli időszakban védett helyre tesszük őket, ám minden időszakban szüksége van ezeknek az egzotikumoknak az ideális tápanyagmennyiségre. Mivel érzékenyek a pangó vízre, ez a földkeverék ennek a gondnak is elejét veszi, ugyanis tökéletes a vízmegtartó képessége.

Ha Ön is kedvet kapott a citrusfélék ültetéséhez, ide kattintva megvásárolhatja a hozzá ideális földkeveréket.

Virágföld kínálat

Természetesen a fentiek mellett számos különböző földkeveréket találhat még kínálatomban, amelyet ide kattintva tekintheti meg teljes egészében.

Higgye el, a szakszerű ültetés az egyik legfőbb záloga annak, hogy az adott növény megfelelően fejlődjön a kertjében. Ehhez pedig elengedhetetlen a tápanyagokat biztosító termőközeg, melyet az adott növény igényeinek megfelelő virágfölddel biztosíthat zöld kedvencének.

Amennyiben Önt is meggyőzték a fentiek, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!

Ha más kertészeti témában is szívesen olvasna, további bejegyzéseimet itt találja!

Tartalomhoz tartozó címkék: virágföld