Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Fűkasza szezon

Amikor otthoni kertünk, nyaralónk vagy kiterjedt ipari méretű zöldterületünk gazos, gyomos, esetleg parlagfüves, na akkor van igazán szezonja a fűkaszáknak. Főleg ha a tavaszi/nyári időjárás túlnyomórészt csapadékos. Hiszen ez a célszerszám arra lett kitalálva, hogy az ilyen esetekben viszonylag rövid idő alatt nagy területeket tudjunk gépi módon lekaszálni, megtisztítani a gyorsan burjánzó gyomnövényektől.

Manapság számos helyen a nagyon drága és a nagyon olcsó fűkaszák közül válogathatunk túlnyomó részben. Sajnos az ideálishoz közelítő középmezőny, ami mind gyártási, mind árban is optimális értéket képvisel, valahogy kimaradnak a szórásból, pedig van keresni valójuk a piacon. Ugorjunk is tovább a lényeges dolgokra, ha Ön most tervezi a fűkasza szezonra megvásárolni gépét, legyen mindig körültekintő, hogy a kinézett típus megfelel e az Ön elvárásainak.

Optimális fűkasza választáshoz javaslataink

  • Vizsgálja meg, hogy milyen igénybevételekre tervezték az adott gépet. Se alul, se felülméretezett műszaki paraméterekkel rendelkező gépet nem érdemes vásárolni, mivel előbbi túlterhelt állapotba kerülhet, ezáltal gyorsabban meghibásodik, valamint utóbbinál a nem kihasznált erőforrások pazarlása jön létre.
  • Árak összehasonlítása is lényeges szempont, ellenben ma már sajnos nem mindent találunk meg a nagy ár összehasonlító portálokon. Tulajdonképpen az a forgalmazó, aki fizet, felkerül, aki meg nem az oldja meg maga az értékesítést, tehát arra akarom csak felhívni az Önök figyelmét, hogy „nem minden arany, ami fénylik”, hiszen gyanúsan olcsó áron, gyanús a kivitelezés és gyártás minősége is. Javasoljuk, hogy nézzen, utána a gép gyártójának mielőtt megveszi fűkaszáját.
  • Manapság az erőforrást a fenntarthatóság érdekében, igen körültekintően válasszuk meg, külön javaslatunk az akkumulátoros modellek előnybe helyezése a közvetlen fosszilis energiát felhasználókkal szemben, ellenben ha feltétlen benzines változatot szükséges választani, akkor keresse a kisebb, 30 köbcentis hengerűrtartalomnál alacsonyabb 4 ütemű fűkaszákat, amelyek csendesebbek, kevesebbet fogyasztanak és lényegesen környezetkímélőbbek 2 ütemű társaiknál.
  • Fontos a jótállás érvényességi ideje, illetve, hogy milyen feltételekkel, hol vehető igénybe a garanciális szervizelés. A patinás nagy múltú gyártók a legtöbbször saját maguk mennek a helyszínre, ha valamilyen okból meghibásodott a megvásárolt gép és ezt követően ingyenesen el-, illetve a szervizelést követően visszaszállítják a vásárlónak a terméket, természetesen, ingyen ha gyártási hibaok áll fenn. Ezzel is biztosítva a vásárló teljes megelégedettségét a márkával szemben.
  • Nézzen körül, hogy egy ugyanazon gép megfelelő tartozékokkal kerül Önhöz, hiszen a leszállított tartozékok fontos részét képezik leendő fűkaszája megfelelő gyári működésének biztosításába. Sajnos sok webáruház helytelenül vagy hiányosan tünteti fel termékei adatlapját, ezáltal bizonytalanná válik a termék hiteles leírása is.
  • Pazarlás nélkül döntsön. Ne vásároljon úgy fűkaszát, hogy a legdrágább biztos a legjobb elvet követi. Ha Ön nem használja naponta fűkasza gépét, akkor inkább válasszon alacsonyabb igénybevételi görbéknek is megfelelő típust. Mire gondolunk? Ha 2-3 óránál nem tölt többet fűkaszálással, akkor elegendő a „hobbi” vagy „farmer” típusok kiválasztása, hogy ne költsön többet. Természetesen a fent említett elv fordítva is igaz, ne higgye el azt a „menő” szöveget, hogy „pár ezer forintért a legjobb fűkaszát kaphatja meg a piacon tőlünk”. Miért ne higgye el? A legfőbb indok a gyártási anyagok felhasználása, valamint minősége, gondolja végig, milyen silány anyagokból gyárthatják ezeket a darabokat, amik szerencse, ha az első néhány fűkaszálást túlélik. Tehát az igényeinek megfelelő erősségű darabot érdemes választania.

Tippjeink a fűkasza szezonra

Ha már megvásárolta fűkaszáját, készítse fel mindig szezonra gépét, ami az általános tisztításon kívül egy-két csavar meghúzásán át nem merülhet ki. Ha akkumulátoros gépről van szó könnyebb dolga van, hiszen a damilfejen vagy vágótárcsán kívül nincs szükség átfogóbb ellenőrzésre, ha pedig benzines gépről van szó vizsgálja meg, hogy minden készen áll e a kasza szezon megkezdésére a gép tartozékaiból kifolyólag is.

Mire gondolunk? Dalmifej, vágótárcsa, damil, több ágú ütőkés, ha erősebb szárú növényeket is kaszálni szeretne gépével. Továbbá fontos megemlíteni, hogy ha esetleg benzines fűkaszával dolgozik, mindig az adott típus leírásában közölt gyári olaját vagy annak megfelelőjét töltse az olajtartályába, sőt még a műszaki leírásban a megfelelő keverési arányokat is tartsa szem előtt, ha kétütemű gépről van szó.

Ha még nem vásárolta meg fűkaszáját a szezonra nézzen körül a minőségi, ellenben nem túlárazott fűkaszák oázisában, hiszen nálunk a fűkaszán kívül, a megfelelő tartozékokat is megvásárolhatja, így teljes felszereléssel vághat neki a fűkasza szezonnak.

Jó kaszálást kívánva,
Szerszámoázis, a szerszám webáruház