Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Ezért érdemes nyárfa csemetét ültetnie!

A nyárfa egy igazán termetes alkatú, domináns látványt nyújtó fa, amely a nagyobb kertek tökéletes dísze lehet. Amellett, hogy elkápráztat a szépségével, árnyékot is ad, ráadásul egyedi, semmihez sem fogható atmoszférát teremt az udvaron. Ha már régóta gondolkozik azon, milyen fát kellene választania a kertjébe, akkor érdemes megismerkednie a nyárfával.

 

Mit érdemes tudni a nyárfáról?

 

Egy nyárfa fajtájától függően akár 25-30 méter magasra is megnőhet, így nem véletlen, hogy csak a nagyobb kertekbe ajánlott az ültetése. Sokan a különleges barkavirágzata miatt szeretik, de őszre is tartogat meglepetéseket ez a fafajta. Ekkor ugyanis elszíneződő lombja teszi egyedivé és színpompássá a kertet!

 

A nyárfa teljesen kifejlett levele

 

Nagyon gyorsan növekszik, viszont ezzel együtt érdemes odafigyelni rá, mert az évek múlásával elképzelhető, hogy törnek az ágai. A kidőlése miatt azonban nem kell aggódni, hiszen olyan méretes gyökérzettel rendelkezik, mely segítségével biztonságosan, stabil lábakon áll.

Ha szeretné megtekinteti a webáruház nyárfa kínálatát, kattintson ide!

 

Milyen gondozást igényel egy nyárfa?

 

A nyárfa egy abszolút igénytelen fa a gondozás szempontjából, nem érzékeny a talaj minőségére, az időjárásra, de a levegő minősége sem befolyásoló tényező a számára. Éppen ezért láthatjuk gyakran hétvégi telkeken és strandokon is.

 

5 dolog, amelyek azt bizonyítják, hogy a nyárfának helye van a kertben!

Mire érdemes odafigyelni a nyárfa ültetésénél?

 

A konténeres nyárfa csemete ültetése bármely évszakban lehetséges, kivéve a fagyos hónapokat. A fa helyének kiválasztásánál körültekintőnek kell lenni, ugyanis a kis facsemete hamarosan nagyon magasra nő majd. Így ha túl közel van egy épülethez vagy vezetékek futnak felette, akkor bajt okozhat a gyors növekedésű fa. Tehát az ideális ültetési helyszín egy nagy méretű kert, ahol nem gond a nagyobb árnyék és az akár harminc méteres magasság sem.

 

A nyárfa koronahabitusa

 

A megrendelt nyárfákat konténeres kiszerelésben szállítjuk, ez teszi lehetővé, hogy évszaktól függetlenül, bármikor el lehet őket ültetni, kivéve a téli, fagyos hónapokat. Az ültetési folyamat is egyszerűbb így, hiszen mivel már begyökeresedett facsemetéről van szó, nem kell aggódni amiatt, hogy a műveletek közben sérül a gyökere. Valójában maga az ültetés három egyszerű lépésben megvalósítható:

1. Ha megtalálta a facsemete számára ideális helyet, ásson egy ültetőgödröt! A méretezésnél vegye figyelembe a konténer nagyságát, így biztosan ideális lesz a fa számára.

2. Helyezze a gödörbe a csemetét! Figyeljen arra, hogy a gyökérzet felső része a talaj közelében maradjon, nem szabad túl mélyre ültetni.

3. A földet – lehetőleg a kiásási sorrendnek megfelelően – helyezze a fa köré, majd öntözze meg a csemetét. Ezek után lépjen egy kicsit hátrébb, álljon meg egy pillanatra gyönyörködni a nyárfában, melyet az imént ültetett el a saját kertjében!

 

Milyen fajtái vannak a nyárfának?

 

A nyárfának számos különböző fajtája van. A Vörös nyárfa újdonságnak számít Magyarországon, bár egyre több kertben figyelhető meg. Különlegességét az adja, hogy amennyire egyedi a megjelenése, annyira igénytelen a gondozás szempontjából. Pontosan ezért a kezdő kertbarát számára is ideális választás.

 

Ha szeretne többet megtudni a Vörös nyárfáról, az alábbi videóból tájékozódhat!

 

 

Az Oszlopos jegenyenyár jellegzetessége, hogy ezek a karcsú fák igen nagyra nőnek. Útszéli fasoroknál találkozhatunk vele, fő erénye, hogy remekül fogja a szelet.

 

Ha szeretné jobban megismerni ezt a nyárfa fajtát, az alábbi videóban megtekintheti!

 

 

A Kínai nyárfa 10-15 méter magasra nő, jellegzetessége a kúpos koronája, melyet bőrszerű, tojásdad, zöld levelei alkotnak. Mivel nem nő olyan nagyra, mint más társai, szoliter növényként is remekül megállja a helyét akkor is, ha nem óriási kertben ülteti el.

 

Ha szeretné megtekinteni a Kínai nyárfát, az alábbi videóban megteheti!

 

 

Ha szeretné megtekinteti a webáruház nyárfa kínálatát, kattintson ide!

 

Amennyiben Önt is meggyőzték a fent felsorolt tények, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!

 

További cikkeimet itt találja.

Tartalomhoz tartozó címkék: díszfák nyárfa