Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Beta vulgaris Poiree 'Bright Light' - Színes mángold

Ár:
990 Ft

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Zöldség palántáim a 2021-es szezonra elfogytak.

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Beta vulgaris Poiree 'Bright Light' - Színes mángold főbb jellemző

 

Jellemzés: A mángold az utóbbi idők egyik legújabb sláger növénye. Kétéves tenyészidejű levélzöldség. Igazán szemet gyönyörködtető és vidám hangulatot kölcsönöz a kertben, hiszen szára lehet harsány narancssárga, sárga, piros, rózsaszín és zöld.

Magas vitamin és ásványi anyag tartalma mellett alacsony energiatartalmú, ezért kiválóan be lehet illeszteni étrendünkbe. Az íze erősebb, karakteresebb, mint a spenóté, de ahhoz hasonlítható leginkább. Leveleit főzelékekhez, salátákhoz, tésztaételekhez használhatjuk fel.

Talajigény: Kedveli a jó vízgazdálkodású talajokat. A nevelését megelőző évben a szervestrágyázást meghálálja. A talaj ideális pH- tartalma 5,5-6,6.

Fényigény: Nagy fényigényű, ezt fontos biztosítani számára, de az enyhe árnyékot is jól viseli.

Vízigény: Vízigénye közepes, gyakran, kisebb vízadagokkal öntözzük.

Hőigény: Melegigényes, ideális hőmérséklet a számára: 22-25 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Erre figyeljünk a nevelésénél és a nevelést megelőző időszakban is.

Gondozási, ápolási munkák: A tavaszi fagyok elmúltával kiültethetőek a palánták. Ültetést követően bőségesen öntözzük be a növényeket. A beültetést követő időszakban a növény környezetét tartsuk gyommentesen, szükség esetén öntözzük meg, valamint pótoljuk a tápanyagot.

Az öntözés során mindig a növény tövéhez juttassuk ki a vizet, így csökkentve a betegségek kockázatát! A nagyobb levélfelületen könnyebben megjelennek a levélbetegségek.

A levelek mikroklímája legyen szellős, így kevésbé fog elkapni baktériumos és gombás betegségeket. Ha a tél beállta előtt letakarjuk a növényeket szalmával, akkor következő tavasszal viszonylag korán juthatunk szedhető levelekhez.

Betegségek, kártevők: Az egyik legveszélyesebb kártevői a csigafélék, melyek képesek szinte elözönleni az állományt. A betegségek közül a lisztharmat a legveszélyesebb gombabetegség. Ez ellen kiválóan megvédhetjük a növényeinket, ha megfelelő tenyészterülettel szellős mikroklímát teremtünk számukra.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-50 cm
Ajánlott sortáv: 50-70 cm
Ajánlott tőtáv: 50-70 cm
Kiültetés ideje: április második felétől
Levelek szedési ideje: júniustól folyamatosan

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!