Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Berula erecta – Keskenylevelű békakorsó

1.990 Ft

(ejtsd: berúla erekta)

Vízinövényeimet egész évben megrendelheti.

Kiszállítás áprilistól - decemberig.

Széles fajtaválasztékkal állok Kedves Vizinövény barát vásárlóim rendelkezésére.

Természetes hatású kertitavak elengedhetetlen vízparti növénye.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Berula erecta – Keskenylevelű békakorsó főbb jellemzői:

 

Évelő vízinövény, amely a zellerfélék (Apiaceae) családjába tartozik. Ez a növény főként vizes élőhelyeken, mint például patakok, folyók, tavak és mocsarak mentén található meg.

Jellemzően kisebb termetű, általában 30-60 cm magasra nő meg. Az apró, kerek, sötétzöld levelei finoman szeldeltek, és a növény szárain spirálisan rendeződnek. A virágzata fehér vagy halványzöld, apró virágokból áll, amelyek ernyőszerűen helyezkednek el a szár tetején, és késő tavasztól nyár közepéig virágoznak.

Napos, vagy részben árnyékos helyeket részesíti előnyben, és jól fejlődik állandóan nedves, mocsaras talajokon, illetve akár sekély vízben is. Fontos, hogy a gyökérzete folyamatosan nedves, vagy víz alatt legyen.

Gyakran alkalmazzák kertitavak partján, ahol természetes hatást szeretnének elérni. A növény segít a víz tisztításában és az ökoszisztéma egyensúlyának fenntartásában. Emellett vonzza a vizes élőhelyekre jellemző rovarokat és más állatokat, így elősegíti a biodiverzitást.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-60 cm
Kifejlett szélesség: 30-40 cm
Virágzási idő: Május-Július
Fényigény: Kicsi
Vízigény: Kicsi