Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Berberis thunbergii 'Red Rocket' – Oszlopos japán borbolya

4.990 Ft

(ejtsd: berberisz tunbergí)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom
Ár: méret: Kosárba
4.990 Ft
20 - 60 cm
Menny.:
5.790 Ft
60 - 80 cm
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A Berberis thunbergii 'Red Rocket' – Oszlopos japán borbolya főbb jellemző

 

Habitus: Oszlopos növekedésű, mintegy 1,5 méter kifejlett magasságú fajta. Nyári lombszíne sötétbordó, az ősz folyamán pedig fokozatosan piros árnyalatot ölt.

Virág: Virágai kisméretűek, sárgák. Magánosan vagy kevés virágból álló fürtben nyílnak áprilisban vagy májusban, amelyeket piros színű, kissé megnyúlt bogyótermések követnek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, de kisebb árnyékolást elvisel.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, amelyet főleg aszály idején érdemes öntözni kisebb vízadagokkal. A túlságosan nedves körülményeket, a pangóvizes talajt nem tűri.

Gondozás: Alacsony gondozási igényekkel rendelkezik. Az előző évben megnevelt hajtásokon virágzik és terem. Virágzást követően érdemes metszeni, de rendszeres metszést nem igényel. A lisztharmat megtámadhatja, kártevők nem jellemzők. Az erős lombszín világos, napos fekvésben alakul ki.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Red Rocket’ az erős, mégsem túlzó színvilága miatt egy sokrétűen felhasználható cserje. Társítása során érdemes laza levélzetű és virágzatú díszfüvekkel kombinálni, így változatos formákat csempészve a kertbe.

Válasszunk mellé koreai nádtippant (Calamagrostis brachytricha), valamint atlasz csenkeszt (Festuca mairei). A díszfüvek és a borbolya előterébe válasszunk erősebb színvilágú évelőket, melyek kontrasztos hatást nyújtanak.

A lilás-kék ’Blauhügel’ ligeti zsálya, az ezt virágzásban váltó ’Kobold’ füzéres díszcsorba, valamint az élénk rózsaszín ’Bright Eyes’ bugás lángvirág erre tökéletes választás.

Társításra javasolt növényfajták:

Calamagrostis brachytricha - Koreai nádtippan
Festuca mairei – Atlasz csenkesz
Salvia nemorosa 'Blauhügel' - Ligeti zsálya
Liatris spicata 'Kobold' – Füzéres díszcsorba
Phlox paniculata 'Bright Eyes' – Bugás lángvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100-150 cm
Kifejlett szélesség: 100 cm
Ültetési tőtáv: 80-90 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, cserjefoltok, évelő ágyak háttérnövénye, alacsony sövény

 

Védett tartalom