Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Berberis thunbergii 'Florence' – Japán borbolya

5.490 Ft
Menny.:db

(ejtsd: berberisz tunbergí)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Narancspiros lombja és oszlopos habitusa feltűnő színfoltja lehet a kertnek.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Berberis thunbergii 'Florence' – Japán borbolya főbb jellemzői:

 

Közepes méretű, lombhullató borbolya fajta, amely a díszes, változatos, narancspiros levelei miatt vált népszerűvé. Oszlopos növekedésű, kifejlett magassága  1,5 méter, szélessége pedig 0,6 métert ér el.

Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de a legszebben középkötött, termékeny talajon fejlődik. Kerülni kell a pangóvizes területeket. A legintenzívebb levélszín napos helyen érhető el, de tűri a részleges árnyékot is, itt viszont nem lesz erőteljes a fajtára jellemző lombszín. Ez a fajta viszonylag szárazságtűrő, így kevésbé igényel gyakori öntözést különösen, miután jól begyökeresedett. Fiatal korban azonban érdemes gyakran öntözni.

A 'Florence' kiválóan használható szegélyként, vagy szoliter növényként is. A változatos színű levelei miatt gyakran alkalmazzák kontrasztos elemként a zöldebb növényekkel vagy más színű virágokkal kombinálva. Ezenkívül a kertben vizuális érdeklődési pontként is funkcionálhat. Az intenzív szín és a kompakt forma miatt a 'Florence' egy népszerű választás a kerbarátok körében.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5 m
Kifejlett szélesség: 0,6 m
Fényigény: Nagy
Vízigény: Közepes