Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady' – Japán vérborbolya

2.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: berberisz tunbergí)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-40 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Élénk piros lombszínével feltűnő színfoltja lehet a kernek.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Berberis thunbergii 'Dart's Red Lady' – Japán vérborbolya főbb jellemzői:

 

Közepes méretű, lombhullató borbolya fajta, amely elsősorban feltűnő, élénk piros leveleiről ismert. Kifejlett magassága és szélessége körülbelül 1-1,5 méter, lombja sűrű ami egy szép, bokros megjelenést kölcsönöz a növénynek.

A 'Dart's Red Lady' jól alkalmazkodik a legtöbb talajtípushoz, de preferálja a pangó víz mentes, közepesen kötött talajt. Napos helyet kedvel, ahol a leveleinek színe a legélénkebb, de elviseli a részleges árnyékot is. A szárazságtűrő képessége jó, így nem igényel túlzottan gyakori öntözést, különösen miután már jól megerősödött a kertben. Fiatal korban azonban érdemes gyakran öntözni.

A 'Dart's Red Lady' kiválóan használható sövényként, szegélyként, vagy akár szoliter növényként is. A feltűnő piros levelei miatt gyakran alkalmazzák kontrasztos elemként a zöldebb növényekkel vagy más színű virágokkal kombinálva. Ezenkívül élénk lombszíne miatt a kertben vizuális érdeklődési pontként is funkcionálhat. Metszéssel formázható, lehetőséget adva a növény alakjának és méretének igény szerinti alakítására. Az élénk piros lombszín miatt a 'Dart's Red Lady' egy népszerű választás kertészeti kompozíciókban, élénkítve a kert színválasztékát.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1-1,5 m
Sövényként javasolt tőtáv: 1 m
Fényigény: Nagy
Vízigény: Közepes