Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Begonia - Csüngő virágú begónia (piros)

1.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 3 db/tasak
A gumó körmérete: 4/5 cm
Virágszín: piros

Tavasszal ültethető virággumóim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a gumókat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.790 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
begónia virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Begonia - Csüngő virágú begónia (piros) főbb jellemző

 

Jellemzői: A piros csüngő begónia egy 30-45 cm magas, gumós évelő dísznövény, amely terebélyes, csüngő hajtásrendszerű bokrot nevel. Május és szeptember között hozza tűzpiros, csüngő, 2-5 cm átmérőjű, telt virágait.

Levelei nagyméretűek, vastagok és húsosak, dekoratívak, alakjuk aszimmetrikus. Az őszi első fagyok előtt a fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes. Kedveli a kissé savanyú, mészben szegény talajviszonyokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, kevésbé napos, félárnyékos helyeket érdemes előnyben részesíteni helyük kialakításánál. Kedveli a párásabb mikroklímát. Árnyékban is szépen fejlődik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a gumók alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Nem fagytűrő, teleltetni szükséges.

Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig. A tenyészidőszak során 2-3 alkalommal érdemes tápoldattal beöntözni a növényt.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A begóniák a nyári kert elmaradhatatlan növénycsoportja, ugyanis alacsony termetük, nagy színgazdagságuk és terebélyes bokraik miatt igen kedveltek és elhelyezésük sem okoz sok gondot a kertben.

A piros csüngő begónia csüngő hajtásrendszere miatt kiválóan alkalmazható ámpolnákban és balkonládákban, de kerti talajba is ültethető. Ebben az esetben társítsuk más begóniákkal, mint a szintén piros, nagyvirágú begóniával, amely erősíti az intenzív nyári hangulatot.

A piros színnel kellemes összhatást alkot a begónia mögött elhelyezett fehér pünkösdirózsa, valamint a fehér tollbuga is. Az összeültetés kiegészíthető a 40-60 cm magas kála színkeverékkel és a narancsos-vörös, pomponszerű virágzatot alkotó vérvirággal is.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Begonia – Begónia (nagyvirágú piros)
Paeonia sinensis - Pünkösdirózsa (fehér)
Astilbe – Gyöngyvessző, tollbuga (fehér)
Zantedeschia – Kála (színkeverék)
Scadoxus multiflorus - Vérvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-45 cm
Ültetési tőtáv: 50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Május-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók