Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

barack

Ha valódi zamatra vágyik, ültessen barackfát!

2019. 08. 15. 09:27:00

Nem sok illatosabb és zamatosabb gyümölcs létezik a baracknál, hiszen ha már csak elsétál egy őszi-vagy kajszibarack fa mellett is összefut az ember szájában a nyál. Akár a nagyobb, lédús őszibarackra, akár az apróbb, ám ízletes sárgabarackra esküszik, a lényeg ugyanaz: valódi ízbomba mind a kettő, igazi nyári csemege, amely számos ásványi anyaggal és vitaminnal járul hozzá a szervezet egészségéhez. És akkor még nem ejtettünk szót az ínycsiklandó levesekről, lekvárokról, befőttekről és süteményekről, amelyek ezekből a gyümölcsökből készülhetnek. Ebben a bejegyzésben részletesen bemutatom Önnek, mit érdemes tudnia az őszibarackról és a sárgabarackról!

Az őszibarack és a kajszibarack károsítói

2019. 08. 14. 13:19:05

A barack különféle fajtái ott vannak a legkedveltebb magyar gyümölcsök között, ám sajnos a különböző kártevők étlapján is szerepelnek. Ebben a cikkben megmutatom Önnek, hogy kiktől kell tartania, ha barackfa található a kertjében! Olvassa el cikkemet!

Nagy barack – határozó

2018. 09. 08. 09:33:00

Nincs még egy olyan érzés, mint amikor egy forró nyári napon beleharap az ember egy jéghideg, lédús barackba, amely zamatos, frissítő és elképesztően finom. Persze annak is van egy hangulata, amikor egy üzletben vásárolja meg az ínycsiklandó gyümölcsöket, de mit szólna ahhoz, ha a saját kertjében sétálva szakíthatna le egy – egy finomságot a fáról? Ha már el is képzelte, milyen lenne a birtokon termő gyümölcsöt frissen az árnyékban állva megenni, esetleg lekvárt vagy befőttet készíteni belőle, akkor már csak annyi dolga maradt, hogy válasszon a különböző fajta barackok közül!

Ismerje meg a különböző őszibarack fajtákat!

2018. 09. 02. 14:54:47

Nem véletlenül nevezik sokan ezt az őszibarackot a gyümölcsök királynőjének. Ez az ínycsiklandó finomság ugyanis frissen fogyasztva a legízletesebb és tápanyagtartalma is ekkor a legmagasabb, de ki ne imádná a nagymama baracklekvárját, a saját készítésű befőttet, a rostos ivóleveket vagy a különböző barackos leveseket és süteményeket is? Emellett pedig fagyasztással vagy aszalással hosszú ideig tárolható, így akár a tél közepén is élvezheti az ízét.

Amiért nem hiányozhat a kajszibarack a kertekből!

2018. 09. 01. 09:24:00

Ismeri azt az érzést, amikor leszakít egy kajszibarackot a fáról, egy mozdulattal ketté választja és azonnal ráharap a lédús, édes, ugyanakkor kissé fanyar gyümölcsre? Ha már csak a gondolattól is összefutott a nyál a szájában, akkor mit szólna ahhoz, ha nem a közeli zöldség – gyümölcs üzletben kellene megvennie a kajszibarackokat, hanem a saját kertjéből, szüretelhetné a finomságokat?