Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Hogyan metsszük a babérmeggyet?

Megyeri Szabolcs

A babérmeggy metszési ideje lehet a tavasz, vagy akár az ősz is. A babérmeggy jól tűri a visszavágást, akár a radikálisabb metszést is, ám a többszöri, alapos vagy rendszeres metszés után nem fog virágozni. A babérmeggyből kialakított sövény jól nyírható, formázható, de sokak szerint nyíratlan állapotában a legszebb, így ízlés kérdése, hogy milyenné alakítja ezt a növényt kertjében! 

 

Ha érdekli a téma, indítsa el az alábbi rövid, informatív videót! 

 

Ismerje meg a babérmeggy főbb gondozási jellemzőit:

A babérmeggy szerencsére nem tartozik a különösebben gondozásigényes növények közé. Ezt a cserjefélét csak a legmelegebb nyári hetekben kell rendszeresen öntözni, valamint az ültetést követően pár hétben igényli az intenzívebb öntözést, így fog jól begyökerezni.

A babérmeggy talajigénye egyszerű, az átlagos kerti földben remekül megél, tápanyagigénye pedig átlagos, így az ültetésnél helyezzen ki trágyát és/vagy komposztot, majd a későbbiekben évente egyszer (lehetőleg tavasszal) hasonlóképpen adagoljon tápanyagot a bokor tövéhez.

A babérmeggy betegségei nagyon kisszámúak, a megfelelően gondozott, életerős babérmeggy nem nagyon fog lebetegedni. Alacsony eséllyel különböző levélbetegségek tűnhetnek fel, és a babérmeggy a lisztharmatra is érzékeny kismértékben. A néha előforduló levélhullás és száradás mögött jellemzően tápanyagellátási hiányok, esetleg a talaj nem megfelelő minősége húzódik meg. A babérmeggy permetezése - például lombrágó kártevők vagy pajzstetű ellen - különösen tavasszal, még a tünetek, illetve a rovarok megjelenése előtt ajánlott.

 

Kertészeti webáruházamban a babérmeggy több, izgalmas változatát is megtalálja,

így az kertjéhez leginkább passzoló változatot választhatja ki és rendelheti meg!

A babérmeggy kínálat megtekintéséért KATTINTSON IDE!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: babérmeggy