Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Azalea japonica 'Kermesina' – Azálea

5.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: azálea jáponika)

Szállítási méret: 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 3-4 tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Azalea japonica 'Kermesina' – Azálea főbb jellemző

 

Habitus: 0,5 méter kifejlett magasságot elérő, erős növekedésű, bokros, felálló hajtásrendszerű örökzöld cserje, fényes sötétzöld, kisméretű, ovális levelekkel, melyek kissé szőrözöttek.

Virág: Nagyméretű, szimpla virágai kisebb csoportokban a lombozat fölé emelkednek. A porzószálak hosszan kiemelkednek a szirmok közül. A virágszín a rózsaszín árnyalataiban gazdag, szinte színjátszó. A szirmok széle fehér színű.

Talajigény: Jó vízgazdálkodású, tápanyagban, humuszban gazdag, savanyú kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékban fejlődik a legszebben. Mélyárnyékban felkopaszodhat.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, rendszeresen, kisebb vízadagokkal érdemes öntözni, és fontos, hogy a gyökerek ne száradjanak ki. Célszerű lágy esővízzel öntözni.

Gondozás: Telepítése során ügyeljünk arra, hogy szellősen ültessük, hagyjunk teret a növekedésének. Fagyzugos területeken a téli fagyok beállta előtt takarjuk, vagy ha konténerben neveljük, vigyük fagymentes helyre.

Hőigénye viszonylag alacsony (12-18 °C), a nagyon meleg élőhelyeket nem kedveli. Mivel közepes vízigénnyel rendelkezik, ügyeljünk arra, hogy folyamatosan nedves, üde legyen a talaja. Az elnyílott virágokat távolítsuk el a növényről.

Társítás: A ’Kermesina’ egy 50 cm magasra megnövő, bokros habitussal rendelkező azáleafajta, amely áprilisban és májusban bontja szimpla virágait. A virágok dúsan borítják a lombozatot, amelytől rendkívül erős hatású cserje lehet a kertben. A virágszín a rózsaszín ezernyi árnyalatában játszik, a szirmok széle fehér.

Mivel a ’Kermesina’ ezen tulajdonságainál fogva egy igen mutatós fajta, ezért ennek megfelelően válasszon neki helyet a kertben. Nevelheti szoliterként is, vagy dézsában, de társításban is kiválóan mutat. Amennyiben társításban kívánja elhelyezni, akkor a társítás hátsó részére érdemes cserjés hortenziát ültetnie.

Ajánlom a ’Sheep Cloud’ fajtát, amely viszonylag kistermetű és hófehér virágzatú fajta. Előtte kapjon helyet a ’Kermesina’ azálea, amelyet egészítsen ki az élénk rózsaszín ’Anne Frank’ azáleával.

A rózsaszín és fehér színeket nagyszerűen kiegészíti a piros kerti tollbuga ’Fanal’ fajtája, amely mellé ültessen erdei bordapáfrányt, amely valóban erdei hangulatot teremt. Az ágyást zárja le rózsaszín-fehér ('Cameo Rose and White') és kék-fehér ('Cameo Blue and White') japán haranglábakkal, melyeket érdemes kisebb csoportokban ültetnie.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea arborescens 'Sheep Cloud' – Cserjés hortenzia
Azalea japonica 'Anne Frank' – Azálea
Astilbe 'Fanal' - Kerti tollbuga (piros)
Blechnum spicant – Erdei bordapáfrány
Aquilegia flabellata 'Cameo Rose and White' - Japán harangláb (rózsaszín, fehér)
Aquilegia flabellata 'Cameo Blue and White' - Japán harangláb (kék-fehér)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50 cm
Kifejlett szélesség: 100-150 cm
Ültetési tőtáv: 60-80 cm
Virágzási idő: Április-Május
Méhcsalogató: Nem
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: évelő ágyak, szegélyek, tematikus kert, nyári kert

 

Védett tartalom

Videók