Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Azalea japonica 'Anne Frank' – Azálea

2.790 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: azálea jáponika)

Szállítási méret: 30-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 3-4 tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Azalea japonica 'Anne Frank' – Azálea főbb jellemző

 

Habitus: 0,5-0,6 méter kifejlett magasságot elérő, erős növekedésű, bokros, felálló hajtásrendszerű örökzöld cserje, fényes sötétzöld, kisméretű, ovális levelekkel, melyek kissé szőrözöttek.

Virág: Nagyméretű, szimpla virágai kisebb csoportokban a lombozat fölé emelkednek. Enyhén illatosak, élénk rózsaszínűek. A porzók hosszan kiemelkednek a szirmok közül.

Talajigény: Jó vízgazdálkodású, tápanyagban, humuszban gazdag, savanyú kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékban fejlődik a legszebben. Mélyárnyékban felkopaszodhat.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, rendszeresen, kisebb vízadagokkal érdemes öntözni, és fontos, hogy a gyökerek ne száradjanak ki. Célszerű lágy esővízzel öntözni.

Gondozás: Telepítése során ügyeljünk arra, hogy szellősen ültessük, hagyjunk teret a növekedésének. Fagyzugos területeken a téli fagyok beállta előtt takarjuk, vagy ha konténerben neveljük, vigyük fagymentes helyre.

Hőigénye viszonylag alacsony (12-18 °C), a nagyon meleg élőhelyeket nem kedveli. Mivel közepes vízigénnyel rendelkezik, ügyeljünk arra, hogy folyamatosan nedves, üde legyen a talaja. Az elnyílott virágokat távolítsuk el a növényről.

Társítás: Az ’Anne Frank’ azálea egy sűrű hajtásrendszerű, keleties hangulatú, örökzöld cserje, amelynek fényes levelei, és hatalmas, rózsaszín virágai igencsak mutatósak. Konténerben, szoliterként nevelve is csodálatos látványt nyújtanak, de társításban is kiválóak.

Amennyiben társítani szeretné, helyezze el a társítás hátsó részében, ezzel hátteret biztosítva a természetközeli, keleties hangulatú növény összeültetésnek. Ültessen mellé japán ernyőpáfrányt, eléjük pedig ültesse a bíborlila és zöld színekben pompázó tűzesőt (’Beauty Color’).

Az összeültetést egészítse ki a csodás rózsaszín virágszínű bőrlevéllel (’Dragonfly Sakura’), amely mellé érdemes ültetni ciklámen színű gólyaorrt (’Tiny Monster’). Az ágyás legelső részében kapjon helyet a törpe japán azálea (’Ramapo’) lila virágaival, a fajta egyben összhangot teremt a hátsó részen helyet kapó ’Anne Frank’ fajtával.

A ’Ramapo’ fajta mellé kisebb csoportokban ültessen kék (’Winky Early Blue Sky’) és piros-fehér (’Winky Red & White’) haranglábakat.

Társításra javasolt növényfajták:

Dryopteris erythrosora - Japán ernyőpáfrány
Heuchera 'Beauty Color' – Tűzeső
Bergenia 'Dragonfly Sakura' - Bőrlevél (rózsaszín)
Geranium 'Tiny Monster' - Ciklámen színű gólyaorr
Azalea 'Ramapo' – Törpe japán azálea
Aquilegia vulgaris 'Winky Early Sky Blue' - Harangláb (Kék)
Aquilegia vulgaris 'Winky Red & White' - Harangláb (piros-fehér)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50-60 cm
Ültetési tőtáv: 60-100 cm
Virágzási idő: Április-Május
Méhcsalogató: Nem
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: évelő ágyak, szegélyek, tematikus kert, nyári kert

 

Védett tartalom

Videók