Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Az Aucuba japonica ’Variegata’ ültetése

2014. 06. 24. 09:21:50

Az Aucuba japonica ’Variegata’ telepítésekor arra kell figyelnünk, hogy mivel szubtrópusi éghajlatról származik, vízigénye és hőigénye magas, ezért világos vagy félárnyékos részre ültessük. Bár a babérsom a talaj iránt nem igényes, mégis végezhetünk talajjavítást, ültessük tápanyagban gazdag földbe. A nyári melegben öntözzük gyakran, és a gondos odafigyelést meghálálja. A japán babérsomot ajánlott tavasszal kiültetni a kertbe fagyérzékenysége miatt. Konténeres növényként természetesen bármikor kiültethető, ha kellő figyelmet fordítunk rá, félárnyékban tartjuk, és sokat öntözzük.

Az ültetés folyamata a következő: kiássuk a konténer nagyságának megfelelő gödröt, a gödör aljára marhatrágyát szórunk (Dolce Vital), belehelyezzük úgy a növényünket, hogy a gyökérnyak egy szinten legyen a talajfelszínnel, s végül alaposan megöntözzük. A növény begyökeresedése utánszépen megindul, és a kert legékesebb díszévé válik!

Tartalomhoz tartozó címkék: babérsom