Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Astilbe x arendsii - Kerti tollbuga (rózsaszín)

1.290 Ft

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A rizóma körmérete: I. osztályú
Virágszín: rózsaszín

Tavasszal ültethető rizómáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig  folyamatosan történik. 

Ön a rizómákat tél végétől - egész tavasszal - június végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
astilbe

Hasznos tudnivalók

Az Astilbe x arendsii - Kerti tollbuga (rózsaszín) főbb jellemző

 

Jellemzői: A gyöngyvessző egy 70 cm magas végleges magasságot elérő, egész nyáron át virágzó gyöktörzses dísznövény, amely télálló, ezért szaporítóképleteit nem szükséges fagymentes helyre vinni, elég csak letakarni fagyosabb időszakokban.

A levelei szárnyasan összetettek, virágzata laza, rózsaszín buga, amely igazán légies, elegáns kinézetű.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes. Kedveli a savanyú talajkörülményeket.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, de árnyékban csak kevesebb virágzatot hoz. Napos helyen könnyen beteg lehet.

Vízigény: Kifejezetten víz- és páraigényes dísznövény.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Rendszeres öntözést kíván, kedveli a nedves talajkörülményeket, ahogyan a párás mikroklímát is. Tavasszal érdemes levágni az előző évi megbarnult virágzati szárakat.

Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Fagytűrő, de téli időszakban takarni szükséges.

Amennyiben a téli időszak előtt kivesszük a talajból, helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós, gyöktörzses növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A gyöngyvessző, vagy más néven tollbuga rózsaszín virágú változata egy 60-70 cm magas, gyöktörzses évelő, amely igen feltűnő hatást kelt a kertben. Nevelhető nagyobb konténerben is, de társításban is elhelyezhető.

Ebben az esetben érdemes nedvesebb, félárnyékos, kissé savas talajkörülmények közé ültetni. Amennyiben társítja, ajánlom mellé a fehér virágú tollbuga változatot, valamint az extrém megjelenésű, középmagas termetű pókliliomot.

Az összeültetésben elhelyezhető a narancssárga virágszínű kála, és a vele összhangot teremtő, piros jakabliliom. A szegélyre ajánlom a kereklevelű cikláment, amely apró termetével és kora tavaszi virágzásával meghozza a tavaszt a kertbe.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Astilbe – Gyöngyvessző, tollbuga (fehér)
Hymenocallis festalis - Pókliliom
Zantedeschia - Kála (narancs)
Sprekelia formosissima – Jakabliliom
Cyclamen coum – Kereklevelű ciklámen

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-70 cm
Ültetési tőtáv: 40 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm föld fedje a gyöktörzset)
Virágzási idő: Június-Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Videók