Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Astilbe 'Montgomery' – Tollbuga

2.990 Ft

(ejtsd: ásztilbe)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Gazdag, mélyvörös virágzata és dekoratív levélzete miatt, különösen népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Astilbe 'Montgomery' – Tollbuga főbb jellemzői:


Az Astilbe 'Montgomery' egy lenyűgöző és népszerű tollbuga (Astilbe) fajta a Saxifragaceae családból. Ez a változat különösen kedvelt a kertészek körében a gazdag, mélyvörös színű virágzata és dekoratív levélzete miatt, amelyek kiválóan mutatnak árnyékos kerti részeken.
A Royal Horticultural Society (RHS) által odaítélt Garden Merit (AGM) díjat kapta kiválóságáért.


Közepes méretű, körülbelül 40-60 cm magasságig növekszik, ideális választás közepes méretű évelőágyásokba vagy mint háttérnövény a kisebb növények előtt.
A levelek zöld színűek, finoman szeldeltek, és fényes felületűek.
Feltűnő, mélyvörös virágai, nagy, sűrű fürtökben jelennek meg. A virágzat általában a késő tavasztól a nyár elején (június-július), hozzájárulva a kert színkavalkádjához.

A legjobban részleges árnyékban vagy teljes árnyékban érzi magát. Szereti a jól vízáteresztő, ám állandóan nedves, humuszban gazdag talajt.

Az Astilbe 'Montgomery' kiváló választás azok számára, akik egy színes, árnyéktűrő növényt keresnek a kertjükbe. Gyakran használják árnyékos kertekben, foltokban, évelőágyásokban, vagy vízparti kertekben. Nagyszerűen kombinálható más árnyéktűrő növényekkel, mint például hosták, páfrányok.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 40-60 cm
Kifejlett szélessége: 30-50 cm
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes