Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Astilbe japonica 'Red Sentinel' – Japán tollbuga

3.190 Ft
Menny.:db

(ejtsd: ásztilbe jáponika)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Mélyvörös virágzata szinte lángol a kert árnyékos részein, méltán népszerű évelő.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Astilbe japonica 'Red Sentinel' – Japán tollbuga főbb jellemzői:


Az Astilbe japonica 'Red Sentinel' egy különleges és látványos japán tollbuga (Astilbe) fajta, amely a Saxifragaceae családba tartozik. Ez a változat különösen az élénk, mélyvörös virágzata és vonzó levélzete miatt vált népszerűvé, tökéletes választás az árnyékos kerti részek díszítésére.
Közepes méretű, általában 40-60 cm magasságig növekedhet, ami ideális választás közepes méretű évelőágyásokba vagy mint háttérnövény a kisebb növények előtt.
Levelei sötétzöld színűek, finoman szeldeltek, és fényes felületűek. A dekoratív levélzet miatt a növény akkor is vonzó, amikor nem virágzik.
Virágai mélyvörös színűek, szellős, tollszerű fürtökben jelennek meg. A virágszárak mahagónivörösek. A virágok általában a kora nyáron kezdenek nyílni (június-július), és hosszú ideig díszítik a kertet.

Árnyéktűrő növény, legjobban részleges árnyékban vagy teljes árnyékban érzi magát. Szereti a jól vízáteresztő, ám állandóan nedves, humuszban gazdag talajt.

Gyakran használják árnyékos kertekben, foltokban, évelőágyásokban, vagy vízparti kertekben. Nagyszerűen kombinálható más árnyéktűrő növényekkel, mint például hosták, páfrányok. Magasabb Astilbe fajták előterében is nagyszerűen mutat.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 40-60 cm
Kifejlett szélessége: 35-45 cm
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes