Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster novae-angliae 'Barr's Pink' – Mirigyes őszirózsa

3.490 Ft

(ejtsd: ászter)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Mirigyes őszirózsa - valljuk meg a magyar elnevezésben a jelző kevésbé szépen hangzó, ill. nem túl bájos képzettársításoknak ad helyet, ám ha a közismert, tudományos nevében szereplő aszter kifejezést nézzük, máris másként áll a dolog. A görög (άστήρ=aster) jelentése ui.csillag, s ha ezeknek az őszirózsáknak a virágzási idejére gondolunk, ami augusztustól októberig tart, mondhatni az aszterek a késő este kibukkanó csillagok kerti megfelelői.

Az alapfaj Észak-Amerikából származik, s már a XVIII.sz-ban eljutott Európába, ahol rövid időn belül közkedveltté vált, ami nem meglepő, ha külleme mellett számba vesszük gondozási igényeit, melyek oly csekélyek, oly egyszerűek, hogy kezdő kertbarátok is könnyedén teljesítik.

A 'Barr's Pink' fajta bokros habitusú, 90-120 cm magas, lágyszárú évelő, sok szirmú, félig dupla, élénk rózsaszín, - kezdetben aranysárga, majd halványbronz, kiemelkedő közepű - 5,5 cm átmérőjű virágokból álló fészkes virágzatával a kert bármely szegletét megeleveníti.

Szinte bármilyen helyen és talajon megél, de leginkább ott, ahol sok napsütést kap felülről, alulról pedig átlagos, közepes nedvességtartalmú, jó vízelvezetésű talajt. Betegségekkel, kártevőkkel nem igazán kell számolni. A lepke barát, természetközeli kertekből semmiképpen nem hiányozhat, s ha társításban gondolkodunk, a korai virágzású növények közül a csillagfürtök, sarkantyúfüvek, kasvirágok, díszpipacsok, a későbbiek közül a kúpvirágok, őszi napvényvirágok, varjúhájak, krizantémok, fűfélék különböző variációival igazán üde és színekben gazdag összeállítást hozhatunk létre.