Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster x frikartii 'Wunder von Stafa' – Őszirózsa

1.990 Ft

(ejtsd: ászter frikártí)

Kiszerelés: 15 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


 Hosszan tartó, intenzív virágzásának és dús megjelenésének köszönhetően, rendkívül népszerű, keresett fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Aster x frikartii 'Wunder von Stafa' – Őszirózsa főbb jellemzői:

Az Aster x frikartii 'Wunder von Stafa' egy különösen vonzó őszirózsa változat, amely az Asteraceae (fészkesvirágzatúak) családjába tartozik. Ez a fajta az őszirózsák között különösen kedvelt a kertészek és tájépítészek körében, köszönhetően a hosszan tartó, intenzív virágzásának és dús megjelenésének.
Magassága 60-80 cm között mozog, ami közepes méretűvé teszi, így ideális választás kertek középső részeibe, évelőágyásokba vagy szegélyágyásokba. A levelei sötétzöld színűek, lándzsás alakúak, ami szép kontrasztot képez a virágokkal.
Nagy, élénk levendulakék színű virágai közepén sárga porzók találhatók. A virágok méretükkel és színükkel kiemelkednek, és bőségesen borítják a növényt, így a virágzat időszakában – általában júliustól az ősz végéig – rendkívül látványos.
Gyakorlatilag megegyezik a 'Mönch' fajtával, de valamivel alacsonyabb. Lisztharmatnak ellenálló fajta.
Ez a változat megkapta a Royal Horticultural Society (RHS) által odaítélt Garden Merit (AGM) díjat. Az AGM egy presztízs díj, amelyet a RHS ad olyan növényeknek, amelyek kiváló kertészeti teljesítményt nyújtanak.

A napos helyeket részesíti előnyben, de jól alkalmazkodik a félárnyékos fekvéshez is. Legjobban a jól vízáteresztő, közepesen termékeny talajban érzi magát. A növény szárazságtűrő, de a rendszeres, mérsékelt öntözés javítja a növekedését és a virágzását, különösen a száraz időszakokban.

A 'Wunder von Stafa' őszirózsa kiválóan vonzza a beporzó rovarokat, mint például a pillangókat és a méheket, így hozzájárul a kert biodiverzitásának fenntartásához. Méretéből adódóan jól beilleszthető évelőágyások középső, hátsó részébe.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 60-80 cm
Kifejlett szélessége: 60-80 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes