Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster dumosus 'Schneekissen' – Törpe őszirózsa

3.690 Ft

(ejtsd: ászter dumózusz)

Kiszerelés: 11x11 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 9-11 tövet ültessen négyzetméterenként.


Hófehér, bájos virágai és kis mérete miatt, nagyon jól beilleszthető, közkedvelt fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Aster dumosus 'Schneekissen' – Törpe őszirózsa főbb jellemzői:


Az Aster dumosus 'Schneekissen' egy alacsony növekedésű törpe évelő növény, amely 20-30 cm magasságot ér el, és hasonló szélességet ér el. 
A 'Schneekissen', németül "hópárna" a habitusra utal, sűrűn tele van kis, fehér virágokkal, amelyek csillag alakúak. A levelei kis méretűek, oválisak és sötétzöldek. Párnaszerű, nagyon sűrű, látványos évelő. Bájos fehér virágaival, kiemelkedő szépségű fajta.
Kellemes illatú virágai szeptember-október hónapokban nyílnak. A bőséges fehér virágzat kiemelkedő látványosságot biztosít a késői kertben.

Legjobban teljes napsütésben fejlődik, de jól tűri a részleges árnyékot is. A talaj legyen jól vízelvezető, kémhatásra nem igényes. Rendszeres, de mérsékelt öntözést igényel.

Tökéletes választás szegélyként, évelőágyásokban, vagy alacsony növésű sövényként. A virágok népszerűek a méhek és pillangók számára, így segít a beporzó rovaroknak a táplálékhiányos őszi időszakban.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 20-30 cm
Kifejlett szélessége: 20-30 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes