Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aster dumosus 'Purple Diamond' – Törpe őszirózsa

2.690 Ft

(ejtsd: ászter dumózusz)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Élénk lila virágai, bőséges virágzása és kompakt növekedési formája miatt népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Aster dumosus 'Purple Diamond' – Törpe őszirózsa főbb jellemzői:

Az Aster dumosus 'Purple Diamond'- törpe őszirózsa, az élénk lila virágai és kompakt növekedési formája miatt népszerű. Ez a fajta a fészkesvirágzatúak (Asteraceae) családjába tartozik és kifejezetten díszes megjelenésével tűnik ki. Terjedő tövű évelő.
Magassága általában 30-40 cm között mozog, ami ideálissá teszi kisebb kertek és szegélyágyások számára. A levelei kicsik, ovális alakúak, sötétzöld színűek, amelyek egész évben vonzó megjelenést biztosítanak.
A 'Purple Diamond' különlegessége a mély, lila színű virágai, amelyek az ősz folyamán, szeptembertől az első fagyokig nyílnak. A virágok kicsik, de számosak, dús szirmokkal és világosabb sárga középpel, ami szépen kontrasztot alkot a sötétlila szirmokkal. A virágok sűrű csoportokban helyezkednek el, ami a növénynek egybefüggő és látványos virágzatot biztosít.

A legjobban teljes napsütésben fejlődik, de jól tűri a részleges árnyékot is. Talajban nem válogat, ha az jól vízelvezető képességű. Rendszeres, de mérsékelt öntözést igényel.

Szegélyként, évelőágyásokban, vagy konténerekben is nagyszerűen mutat, a késői virágzás látványos az őszi időszakban. A virágok népszerűek a méhek és pillangók számára, így segít a beporzó rovarok vonzásában.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 30-40 cm
Kifejlett szélessége: 30-40 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony