Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Paraméterek

Érési idő: középkorai
Kiszerelés Konténeres konténer

Hasznos tanácsok videóban.

'Asia' eper palánta

Ár:
990 Ft

Középkorai eper palánta

Konténeres szamóca (eper) palántáim egész évben rendelhetőek.

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben

Kiszerelés
Konténeres
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az 'Asia' eper palánta főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ’Asia’ szamóca egy korai-középkorai érésű, magas terméshozamú szamóca fajta. Levelei összetettek, fűrészes szélűek, középzöldek. A termés kifejezetten nagy, sötétpiros színű, fénylő, kúp alakú, kifejezetten tetszetős és édes ízű, zamatos, magas cukortartalommal.

Húskeménysége közepes. A fajta kaspóba, dézsába is ideális választás. Ha kaspóba telepítjük, hetente tápoldatozzuk! Laza koronát nevel, mely miatt a szedése könnyű, a termések jól láthatók. Alkalmas friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra egyaránt.

Talajigény: Normál kerti talajra is telepíthető, de ideális számára a laza szerkezetű, enyhén savas kémhatású, tápanyagban gazdag talaj, mely kiszáradásra nem hajlamos.

Fény- és hőigény: Az egyszer, illetve folytontermő fajták fényigényesek, árnyékolásukat érdemes kerülni.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de száraz időszakokban rendszeres öntözést igényel, e nélkül hozama jelentősen csökkenhet.

Ültetési idő: Szabadgyökerű növényeket március-április, valamint október-november, míg konténeres növényeket márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is ültethetjük

Gondozás: Az eper gondozása egyszerű feladat, ha a telepítést körültekintően végezzük. Ez kétféleképpen történhet, talajtakaró geotextil vagy szalma takarás alkalmazásával vagy ezek nélkül. A telepítés esetében töveket 30-40 centiméteres tőtávra és ugyanennyi sortávra ültessük.

A telepítés előtt érett komposztot vagy trágyát juttassunk ki a talajba, így megalapozva a gyors fejlődést és a bő termést. A beállt állományban az elhalt leveleket távolítsuk el, valamint száraz időszakokban öntözzük.

Mivel indáival terjed, ha nem szeretnénk, hogy kertünkben egyeduralkodó legyen, így ritkítsuk az állományt.

Kártevők, betegségek: Feltűnő gombás betegsége a szürkepenész (Botrytis), mely során a bogyók indulnak rothadásnak.

A levélbetegségei a lisztharmat, a mikoszferellás, diplokarponos és cítiás levélfoltosság. Gyökérbetegségei a fitoftora, verticilliumos hervadás és fuzárium.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Sor- és tőtávolság:  30 x 40 cm
Termésérés: Június-Augusztus
Vízigény: Közepes
Fény- és hőigény: Közepes
Termés felhasználhatósága: friss fogyasztás, konyhai feldolgozás

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: eper palánta, szamóca palánta