Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Asclepias tuberosa – Gumós selyemkóró

1.090 Ft
Menny.:db

(ejtsd: )

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Asclepias tuberosa – Gumós selyemkóró főbb jellemzői:


Az Asclepias tuberosa, más néven a gumós selyemkóró, egy lágyszárú, évelő növény, amely az Apocynaceae családba tartozik. Ez a fajta széles körben kedvelt, mivel fontos szerepet tölt be a beporzó rovarok, különösen a lepkék táplálkozásában.
Közepes méretű évelő növény, amely általában 40-60 cm magasra nő. Jellemzője a fényes, sötétzöld levelek és a felálló, általában elágazó szárak.
A növény látványos narancssárga-vöröses virágokat hoz, amelyek csomókban helyezkednek el a szárak csúcsán. Ezek a virágok nyáron nyílnak, és intenzív színükkel vonzzák a beporzókat, különösen a lepkéket.

Jól fejlődik a napos helyeken és jól alkalmazkodik a száraz, jól vízelvezetésű talajokhoz. Különösen jól fejlődik a homokos vagy kavicsos talajokon.

Tökéletes választás évelőágyakba, vadkerti tervezésekbe, és alkalmas a pillangók és más beporzók vonzására. Szépen mutat más szárazságtűrő növényekkel kombinálva.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 40-60 cm
Kifejlett szélessége: 40-60 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony