Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Arabis blepharophylla 'Frühlingszauber' – Pillás ikravirág

2.560 Ft
Menny.:db

(ejtsd: arabisz blefarofilla)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Párnás termetével és csodás, élénk virágszínével díszíti a tavaszi kertet, ez a hálás évelő.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Arabis blepharophylla 'Frühlingszauber' – Pillás ikravirág főbb jellemzői:


Az Arabis blepharophylla 'Frühlingszauber'- pillás ikravirág, egy vonzó évelő növény, amely az Arabis, vagy ikravirág nemzetség egyik nemesített változata.
Alacsony termetű, sűrűn növő, télizöld évelő növény, amely általában 15-30 cm magasra nő. Jellemzője a zöld, gyakran szőrös levelek, amelyek szoros, bokros növekedési formát mutatnak, párnaszerű halmokat képez.
Virágai élénk lilás-rózsaszínűek, aprók, de nagyon feltűnőek. A virágok csomókban nyílnak, általában tavasszal, ami intenzív színt és életet visz a kertbe. Virágzási ideje április-május.

Jól fejlődik a napos helyeken, és preferálja a jó vízáteresztő, közepes nedvességtartalmú talajokat. Jól alkalmazkodik a szárazabb környezethez is. Fontos, hogy a talaj ne legyen állandóan vizes, mivel ez gyökérrothadást okozhat.

Az Arabis blepharophylla 'Frühlingszauber' egy gyönyörű és hasznos növény, amely élénk rózsaszín virágokkal díszíti a kerteket tavasszal. Kompakt mérete és látványos virágzása miatt kedvelt választás a kertbarátok körében. Tökéletes választás sziklakertekbe, évelőágyak szegélyébe, vagy akár konténeres növényként is. Kiválóan mutat más alacsony termetű évelőkkel és tavaszi virágzó növényekkel kombinálva.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 15-30 cm
Kifejlett szélessége: 20-30 cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony