Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Anemone 'Frilly Knickers' – Szellőrózsa

3.990 Ft

(ejtsd: anemóne)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


Bájos, nosztalgikus hangulatú, elegáns szellőrózsa, mely gyönyörű látványt nyújt virágzáskor.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Anemone 'Frilly Knickers' – Szellőrózsa főbb jellemzői:


Az Anemone 'Frilly Knickers'- szellőrózsa, egy különleges nemesített változat az Anemone nemzetségen belül. Viszonylag új növény, Rosy Hardy véletlenszerű felfedezése 2015-ben.
Közepes méretű, évelő növény, amely dús, fényes zöld levelekkel rendelkezik. A növény magassága általában 30-60 cm között mozog.
Nagy lila bimbóiból fehér szirmok tömege nyílik, finom orgona árnyalatokkal és aranysárga porzókkal. Dupla virágú változat, romantikus hangulatú szellőrózsa. Kiválóan illeszkedik kis kertekbe, hosszú virágzási időszakkal, és tökéletes cserepes növénynek is.

Jól fejlődik részleges árnyékban vagy napos helyen, amennyiben a talaj nem szárad ki teljesen. Preferálja a jó vízelvezetésű, de mégis nedves, termékeny talajokat.

Az Anemone 'Frilly Knickers' egy gyönyörű és egyedi növény, amely hozzáadja a finomságot és eleganciát a késő nyári és őszi kertekhez. A fodros szirmok és a hosszú virágzási idő miatt különösen kedvelt a kertbarátok körében.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 30-60 cm
Kifejlett szélessége: 30-40 cm
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes