Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Aloe arborescens – Fásodó aloé

8.490 Ft
(ejtsd: aloé árboreszkenz)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Nagy termetű, feltűnő virágzatú, fásodó szárú aloé.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Aloe arborescens – Fásodó aloé főbb jellemzői:


Az Aloe arborescens, más néven fásodó aloé, egy látványos és robusztus aloé faj, mely Dél-Afrikából származik. Elérheti az 2-3 méteres magasságot is. A vastag, húsos levelek rozetta alakban nőnek a szár csúcsán. A levelek zöld színűek, gyakran vörös vagy rózsaszín tüskékkel a széleiken és a felszínükön.
Feltűnő virágzata  télen és kora tavasszal jelenik meg. A virágok élénk narancs, vörös vagy sárga színűek lehetnek, és hosszú, kiálló virágzati szárakon helyezkednek el, amelyek magasan a levelek fölé emelkednek.

Szárazságtűrése kiváló, napos helyet kedvel, jó vízelvezetésű, homokos talajon érzi jól magát, a pangó vizet nem kedveli.  Fagyérzékeny, ezért hidegebb éghajlaton télen védelemre lehet szüksége.

Az Aloe arborescens levelei hasonló gyógyászati tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az Aloe vera. A levélből nyert gél alkalmazható bőrirritációk, égések és egyéb bőrproblémák kezelésére.
Hazánkban teleltetést igényel, ezért dézsás tartásra ajánljuk.
 

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 2-3 méter
Kifejlett szélessége: 2-3 méter
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Alacsony