Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Allium 'Summer Drummer' díszhagyma

2.890 Ft

Csomagolt mennyiség: 2 db /csomag
A hagyma körmérete : 12/+ cm
Virágszín: lila

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Allium 'Summer Drummer' díszhagyma főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Summer Drummer’ egy kifejezetten nagytermetű, 1,5-1,8 méteres szárat fejlesztő, nyári virágzású díszhagyma, mely július-augusztusban nyílik. Virágzata kb. 10-12 centiméter átmérőjű.

Különlegessége abban rejlik, hogy a virágzatot alkotó virágok bimbói lila színűek, de amikor kinyílnak fehér színűek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban. A ’Summer Drummer’ fajta beszédes névvel rendelkezik, hiszen valóban egy nyári virágzású fajtáról van szó.

Telepítsük vegyesen a fehér virágú, rózsaszínnel bemosott királyliliommal (Lilium regale), valamint a tüzes, narancsos árnyalatokkal díszítő ’Fire King’ liliommal.
Ezt az összeállítást egészítsük ki holland íriszekkel, akár színkeverékek, akár a hófehér ’White van Vliet’ fajta tökéletesen illeszkedik ebbe az összeállításba. A társítás hangsúlyos elemeként ültessünk bolgár nektárhagymát, melynek csöngő virágzatai vonzzák a tekintetet.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium regale
Lilium ’Fire King’
Iris hollandica színkeverék
Iris hollandica ’White van Vliet’
Nectaroscordum siculum

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 150-180 cm
Ültetési tőtáv: 35-40 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Július - Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: nyári kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom