Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Allium 'Staro' - Metélőhagyma

Ár:
1.290 Ft

Kiszerelés: 12 cm átmérőjű cserépben egy palánta
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Ezt a növényemet színes névtáblával szállítom ki Önnek. 

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldségpalántáim várhatóan április közepétől lesznek rendelhetőek, kiszállításuk folyamatos egészen nyár közepéig.
Megyeri Szabolcs

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.190 Ft / db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Sunin Ültető, palánta és zöldségföld 20 liter Sunin Ültető, palánta és zöldségföld 20 liter
1.290 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az Allium 'Staro' - Metélőhagyma főbb jellemző

 

Jellemzők: A metélőhagyma az amarilliszfélék (Amaryllidaceae) családjába tartozó növény. A metélőhagyma, más néven snidling fűszer-, gyógy-, és dísznövénynek egyaránt kiváló. Évelő növény, melynek levelei henger alakúak, a virágok színe rózsaszín. Illata jellegzetes, sok illóolajat tartalmaz.

A ’Staro’ fajta magasan jó tulajdonságokkal rendelkező, erős aromájú metélőhagyma fajta. Kiváló ízesítő hatása mellett étvágyjavító, gyomorerősítő, és díszítőértékű. Szendvicsek, saláták, túró-sajt ételek ízesítésére, frissen szedve ajánlom. Halételeknek és mártásoknak is nagyszerű fűszere. Kertbe szegélynövénynek is ültethető, mivel rózsaszín virágai nagyon dekoratívak. Kiváló fagyasztásra.

A virágai is ehetők. Levelei sokkal vastagabbak és erősebbek, mint az alapfajnak vagy egyéb metélőhagyma fajtáknak, ezért jól szállítható és feldolgozható.

Talajigény: kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Fényigényes.

Vízigény: Vízigénye átlagos. A szárazságot jól viseli.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet 18-24 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni.

Gondozási, ápolási munkák: Nincs vele sok gond, hiszen ha napos helyre ültetjük, öntözzük és ellátjuk tápanyaggal, tulajdonképp mindent megadunk számára. Növekedése kissé agresszív, ezt érdemes szem előtt tartani. A betegségek terjedésesének megakadályozásához fontos az ágyások gyommentesen tartása.

Betegségek, kártevők: Ahogy a legtöbb kerti növénynek, a metélőhagymának is akadnak kártevői, kórokozói, bár ez korántsem nagy számot jelent. Kórokozók közül a legjelentősebb betegségei a lisztharmat és peronoszpóra és a rozsda.

A legtöbb betegség ellen megvédhető a növény, ha gyommentesen tartjuk az állományt, illetve ha meglátunk egy-egy beteg egyedet, azt azonnal eltávolítjuk a többi közül.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ajánlott sortáv: 40 cm
Ajánlott tőtáv: 30 cm
Kiültetés ideje: Március- Április
Betakarítás: Áprilistól az első fagyokig
Virágzás: Nyár
Termés: Friss, fűszeres ízvilággal rendelkező fajta. Leveleit fogyasztjuk, de virágai is ehetőek.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!