Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Allium 'Ostara' díszhagyma

2.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 3 db /csomag
A hagyma körmérete : 12/+ cm
Virágszín: bíbor

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Allium 'Ostara' díszhagyma főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ’Ostara’ egy kisebb termetű díszhagyma fajta, melynek kifejlett magassága nem haladja meg a 40 centimétert.

A virágzásának ideje május – júniusban van, ekkor jelennek meg a kb. 10-12 centiméter átmérőjű lilás-rózsaszín, labdaszerű virágzatai. Levelei fényes zöldek, szélesek és már a virágzás előtt megjelennek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban.

Az ’Ostara’ fajta alacsony termetével jól illik a kisebb kertekbe, gyakran már májusban kezdődő virágzása miatt jól társítható a nárciszokkal és a kései virágzású tulipánokkal egyaránt.

Telepítsük vegyesen a lilás-kék ’Blue Diamond’, a rózsaszín ’Angelique’, valamint a hófehér ’Mount Tacoma’ kései virágzású, teltvirágú tulipánokkal. A nárciszok közül ültessük vegyesen a sárga ’Dick Wilden’ és a krémfehér ’Cheerfulness’ fajtákkal.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Blue Diamond’
Tulipa ’Angelique’
Tulipa ’Mount Tacoma’
Narcissus ’Dick Wilden’
Narcissus ’Cheerfulness’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Május - Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom