Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Allium oreophilum

1.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 15 db /csomag
A hagyma körmérete : 5/+ cm
Virágszín: rózsaszín

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Allium oreophilum főbb jellemző

 

Jellemzői: Az Allium oreophilum egy alacsony termetű, mintegy 20 centiméter kifejlett magasságú díszhagyma. Virágzata kisméretű, kb. 5 centiméter átmérőjű.
A virágzatot alkotó virágok sötétebb rózsaszín bimbóból nyílnak, a kinyílást követően a virágok halvány rózsaszín árnyalatúak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A díszhagymáknak szinte a legtöbb kertben helyet szorítunk, hiszen bohókás, labdaszerű virágzataikkal plusz struktúraelemként jelennek meg társításainkban. Az Allium oreophilum díszhagyma apró termetével társításaink szegélynövényeként tökéletesen felhasználható.

Telepítsünk a hátterébe teltvirágú, színes ’St. Brigid’ és hófehér ’Bride’ koronás szellőrózsákat. Ezek hátterébe kerüljön kék ’Blue Magic’ és lila ’Purple Sensation’ holland írisz, valamint ’Mont Blanc’ díszhagyma.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Anemone ’St. Brigid’ színkeverék
Anemone de Caen ’Bride’
Iris hollandica ’Purple Sensation’
Iris hollandica ’Blue Magic’
Allium 'Mont Blanc' díszhagyma

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20 cm
Ültetési tőtáv: 25-30 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Június – Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: nyári kert, kis gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom