Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Allium 'Neko' - Kínai Metélőhagyma

Ár:
990 Ft

Kiszerelés: 10,5-ös cserépben
Közeg: tápanyagban gazdag földkeverék

Ezt a növényemet színes névtáblával szállítom ki Önnek. 

Kedves Kertbarát Vásárlóm!
Zöldségpalántáim várhatóan április közepétől lesznek rendelhetőek, kiszállításuk folyamatos egészen nyár közepéig.
Megyeri Szabolcs

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Sunin Ültető, palánta és zöldségföld 20 liter Sunin Ültető, palánta és zöldségföld 20 liter
1.290 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az Allium 'Neko' - Kínai Metélőhagyma főbb jellemző

 

Jellemzők: A kínai metélőhagyma az amarilliszfélék (Amaryllidaceae) családjába tartozó növény. Évelő növény, amelynek levelei télre elszáradnak, elfagynak, de tavasszal újrahajtanak. Levelei laposak. Vannak dísznövény fajtái is. Íze sokkal inkább hasonlít a fokhagymáéra, mint a metélőhagymáéra.

A ’Neko’ fajta egy ellenálló fajta, amely dísznövényként is megállja a helyét a kertben. Egész nagy, fűszeresen illatos bokrot képez, melyen egészen sok, fehér virágot hoz. A virágok kiváló méhlegelőként is funkcionálnak. Leveleit felhasználhatjuk levesekhez, főzelékekhez, salátákhoz.

Talajigény: kedveli a morzsalékos, tápanyaggal jól ellátott talajokat. Fontos, hogy a talaj ne tömörödjön be, ezért érdemes néha meglazítani a talaját.

Fényigény: Fényigényes.

Vízigény: Vízigénye átlagos. A szárazságot jól viseli.

Hőigény: Érzékeny a szélsőséges időjárásra. A palántákat is csak akkor ültessük ki, ha nem fenyegetnek a tavaszi fagyok. Az ideális hőmérséklet 18-24 °C.

Tápanyagigény: Tápanyagigényes növény. Kedveli a tenyészidő előtti évben a tápanyagutánpótlást, de ha a tenyészidőszak folyamán tápanyaghiány mutatkozik, akkor érdemes sürgősen pótolni.

Gondozási, ápolási munkák: Ha a kínai metélőhagyma mellett dönt, akkor tulajdonképpen nem lesz sok gondja a kertben vele. A tavaszi kiültetés után csak öntözni kell és persze növényvédelmi szempontból szemmel tartani. A tápanyagot folyamatosan ajánlott pótolni. A nyári melegben öntözze gyakrabban. A levelek folyamatosan szedhetők.

Betegségek, kártevők: Ahogy a legtöbb kerti növénynek, a kínai metélőhagymának is akadnak kártevői, kórokozói, bár ez korántsem nagy számot jelent.

Kórokozók közül a legjelentősebb betegségei a lisztharmat és peronoszpóra és a rozsda. A legtöbb betegség ellen megvédhető a növény, ha gyommentesen tartjuk az állományt, illetve ha meglátunk egy-egy beteg egyedet, azt azonnal eltávolítjuk a többi közül.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-50 cm
Ajánlott sortáv: 40 cm
Ajánlott tőtáv: 30 cm
Kiültetés ideje: Március- Április
Virágzás: Nyár
Betakarítás: Áprilistól az első fagyokig.
Termés: Levelei hosszúak, kimondottan fűszeres ízűek, a fokhagyma ízére emlékeztetnek.

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!