Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Előremutató akkumulátoros kerti és ipari szerszámgépek

A Makita vállalat az akkumulátoros szerszámgépek piacán nagyot lépett előre, hiszen nem is olyan régen bevezette akkus gépei új lítium-ion családját a 40V feszültségen üzemelő ipari célokra fejlesztett XGT elnevezésű akkucsaládot. Természetesen a régebbi azonban egyáltalán nem elavult 18V LXT szériát is meg kell említenünk, hiszen több mint 270 fajta gép üzemeltethető az LXT akkumulátorcsaláddal, amely paletta a mai napig is bővül.

Ellenben térjünk vissza az új 40V Max XGT akkumulátoros rendszerre, nézzük, hogy milyen széles skálán mozognak a választható XGT modellek a teljesség igénye nélkül: fűkasza, sarokcsiszoló, fúró-csavarbehajtó, fúró-vésőkalapács, körfűrész, porszívó, sövényvágó, rádió, vésőkalapács és még sorolhatnánk. Látszik, hogy a felsorolt géptípusok az építőipar, valamint a kerti munkák elengedhetetlen eszközei, ami jól mutatja, hogy előremutató döntésnek bizonyultak a Makita cég részéről.

Tudniillik ezek a géptípusok megtalálhatók az elektromos vagy éppen benzinmotoros, utóbbi fosszilis üzemanyaggal működő gépek között, azonban ezidáig azokat a vásárlókat nem tudták elérni, akik a nagyobb teljesítmény, valamint a hosszú üzemidőt preferálva döntöttek úgy, hogy az elektromos vagy éppen benzines modelleket választják. Bátran kijelenthetjük, hogy az XGT szériák elhozták a változást, hiszen teljesítményben is felveszik a versenyt benzines és elektromos társaikkal egyaránt, továbbá a hosszú üzemidőt a dupla 4.0 vagy 5.0 Ah-s kapacitású 40V-os akkumulátorokkal bizton garantálhatjuk.

Az XGT szerszámgépek az eddig is komoly géppalettával rendelkező LXT rendszerrel együttesen képviseli a Makita vezeték nélküli technológiát és ezekben a kategóriákban található meg a legtöbb fajta akkumulátoros szerszámgép. Akinek volt már dolga a 18 V feszültségű LXT technológiával az megbizonyosodhatott afelől, hogy milyen kiváló gépekről is van szó. Az 40 V feszültségen üzemelő XGT széria pedig a csúcsok csúcsa, amelyet ipari felhasználásra és az elektromos, valamint benzinmotoros szerszámgépek kiváltására hoztak létre.

 

A Makita akkumulátoros szerszámgépek családja olyan akkumulátor szériákat és egyben technológiai megoldást kínálnak felhasználói számára, melyet a legszélesebb területeken alkalmazhatnak az építőipari, kerti, valamint egyéb ipari területeken keresztül a kereskedelmi porszívó berendezésekig bezárólag széles felhasználási palettát kínálva várja leendő és meglévő vásárlóit.

Nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy tagadhatatlanul beköszöntött a kerti szezon is. Ilyenkor érdemes körbe nézni az új Makita akkumulátoros kerti gépek között, hiszen számos modellnél megálltak vagy eltörpültek a teljesítménybéli különbségek a fosszilis gépekkel szemben. Ami röviden azt jelenti, hogy környezetbarát módon, azaz közvetlen károsanyagkibocsátás nélkül vagyunk képesek ugyanazt a teljesítményt nyújtani meghatározott ideig egy akkumulátorral, illetve hosszan több órán keresztül két akkumulátor váltott használatával, ami annyit tesz, hogy ameddig az egyik akkumulátorral dolgozik gépünk, addig a másikat töltjük, így a munkafolyamat nem szakad meg.

Ez a fajta szemlélet az általunk már oly sokszor támogatott irányvonallal is megegyezik. Ilyen szemlélettel készült új modelleket találhatunk a kerti szerszámgépek között is, mint például: akkus fűnyíró, fűkasza, sövényvágó, légseprű, szegélynyíró, láncfűrész, de még akkumulátoros talicska is vásárolható. Érdemes körbe nézni az újdonságok között szerszám webáruházunkban, természetesen nem csak a kerti szezonra készülhetünk fel.

Mindazonáltal a Makita cég természetesen továbbra is fejleszti az LXT technológiát, valamint folyamatosan növeli a piaci modellkínálata számát a 18V és a 2x18V feszültségen üzemelő gépek területén is. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez egy jó bevált koncepció, amely úttörő szerepet játszott a vezeték nélküli ipari munkavégzés folyamatában, továbbá széles választékot kínál minden munkavégzéshez a mai napig és a jövőben is.

Miben mások az XGT technológia gépei

Összegyűjtöttük a legfontosabbakat. Ezeknek a szerszámgépeknek az akkumulátorai beépített programmal vannak ellátva, amely digitális információcserét biztosít az akkumulátor, valamint a szerszámgép között. Ezáltal lehetővé teszi, hogy az akkumulátor ne kizárólag csak a géppel kommunikáljon, hanem az eszköz is információt nyújtson az akkumulátorról. Ez így igen megingathatatlan alapot nyújt a Makita XGT-nek a jövőbeni még magasabb technológiai fejlődési szint eléréséhez.

A modellválaszték, a nagyobb teljesítményű akkumulátorok, valamint a beépített kommunikációs szoftveren keresztül az XGT szerszámgépek a piacon fellelhető legmagasabb színvonalú technológiát nyújtó kézi szerszámgépek, megerősítve ezzel a piacvezető szerepét a fejlődés, valamint a technológia területén úgyszintén. Nem beszélve arról a tényről, hogy az XGT akku töltők képesek megközelítőleg 28 perc alatt feltölteni az akkumulátorokat. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Makita XGT gépek választása egy hosszú távú megoldás.

Ez egy új, izgalmas és innovatív időszak a már meglévő Makita tulajdonosok és az új felhasználók számára egyaránt. Hiszen az LXT, valamint az XGT szériák együttes jelenléte a szerszámgéppiacon egyedülálló megoldást kínál az építőipar, az egyéb ipari területeken illetőleg a kerti vonalban dolgozók számára is egyaránt.

A cikk elkészültében nagy segítségünkre volt a szerszamoazis.com oldal!