Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Akár száz évig is a kert éke marad: a fűzfa!

Egy alacsony gondozási igényű, gyönyörű, dekoratív és egyedi formájú fáról van szó, amelyet ha egyszer elültet a kertjébe, akár száz év múlva is ugyanott állhat majd teljes pompájában.

 

Bár a köznyelv szomorúfűznek hívja, valójában a különlegességet és a boldogságot hordozza magában. Csak kevesen tudják, de számos különböző fajtája létezik, melyek között mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt.

 

Ön elülteti, alatta pedig még akár az unokái is játszhatnak, hiszen minimális gondozás mellett is hosszú évtizedekig életben marad a fűzfa. A forró nyári napokon árnyékot ad, csodálatos hangulatot kölcsönöz a kertnek, ráadásul a különböző fajtáknak köszönhetően akár számos különböző fűzfát is ültethet a kertjébe, az előkertbe vagy akár az utcafrontra is.

 

 

Mit kell tudni a fűzfáról?

 

Ahogy fentebb már említettem, a fűzfa tulajdonképpen nem igényel egyedi gondoskodást. Nagyon jól tűri a nedves talajt is, így nem probléma a pangó víz, nem okoz gondot az esős időszak, sőt, egy tóparton is remekül érzi magát ez a fafajta.

 

 

Gyakorlatilag nincs olyan kert, ahol ne mutatna jól a fűzfa valamelyik fajtája. Konténeres kiszerelésének köszönhetően az év bármely napján elültethető, kivéve a nagyobb fagyokat és a kánikulát.

 

Különösebb gondozást nem igényelnek ezek a fák, arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a körülötte megjelenő gazokat rendszeresen távolítsuk el, különösen az első egy-két évben.

 

Az elhalt ágak eltávolítása is fontos, így megakadályozhatjuk a kártevők megtelepedését. Ha sokáig semmilyen csapadék nem esik, érdemes megöntözni még akkor is, ha már több évtizedes fákról van szó, ugyanis a hosszútávú szárazság nem tesz jót neki.

 

Lombhullató, ám pontosan ebből kifolyólag az év minden szakában egy másik, különleges arcát mutatja meg. Ősszel a színes leveleket, télen a hófödte, különleges ágak kápráztatják el a kertbarát szemét és a lelkét.

 

Sokan nem szívesen ültetnek facsemetét, hiszen sok időre van szükség ahhoz, hogy nagyra nőjön. Kertészetemből viszont nem csupán facsemetéket, de bizonyos fajtákból nagy méretű díszfákat is rendelhet, melyeket konténeres kiszerelésben szállítunk egyenesen a kertkapuig.

 

 

Milyen fajta fűzfák léteznek?

 

A tipikus és jól ismert szomorúfűz 10-20 méter magasra is megnőhet, sárga színű, csüngő hajtásai csodálatos látványt nyújtanak, különösen vízpart közelében. Ám ha esetleg van egy kisebb tó a kertjében, onnan sem hiányozhat ez a fa.

 

Ismerje meg közelebbről ezt a fát ebből a videóból!

 

Emellett választhatja a fehér-rózsaszín tarka levelű Japán fűzfát, mely különleges színeivel kelt mesebeli hangulatot a kertekben. 1,5-2 méter magasra nő meg, levelei fehér-rózsaszín-zöld foltokkal márványozottak.

 

A Csüngő barkafűz, vagy más néven szomorú kecskefűz gyenge növekedésű, különböző magasságú törzsre oltott fűzfa, amelynek ágait barkák díszítik. Alacsonyabb termetű, így akár utcafrontra is bátran ültethető.

 

Ha szeretne többet megtudni erről a növényről, ebből a videóból tájékozódhat!

 

A Csavart levelű fűzfa 6-8 méteres magasra nő, az a típusú fűz, amely gyorsan árnyékot ad. Különleges megjelenést ad koronájának a csavart levelek özöne.

 

A Spirálfűz méretei valahol a cserje és a fa között vannak, a kérge zöld, vesszői viszont fehér színűek. A lehántolt kérgét sokszor használják dekorációs célokra. Méretéből adódóan akár előkertbe is ültethető, de jól mutat kisebb kertek ékeként is.

 

Ha szeretne többet megtudni erről a növényről, ebből a videóból tájékozódhat!

 

A fák mindegyike szoliter növényként is megállja a helyét, hiszen egymagában is csodálatos hangulatot kölcsönöz a kertnek.

 

 

Ismerje meg a webáruház teljes kínálatát ide kattintva!

 

 

Amennyiben Önt is meggyőzték a fent felsorolt tények, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!

 

További cikkeimet itt találja.

Tartalomhoz tartozó címkék: fűzfa